Diari Més

Laboral

REDESSA comença la fase de captació d'empreses de l'Innolab

Les PIMES que tinguin un repte d'innovació poden presentar els seus projectes fins al 20 d'octubre

Imatge de la presentació de l'Innolab.

REDESSA comença la fase de captació d'empreses de l'InnolabREDESSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

REDESSA comença la fase de captació d'empreses per a l'Innolab, el servei que l'empresa municipal posa en marxa per a aquelles que vulguin innovar o detectar noves possibilitats. Els requisits per poder participar en aquest projecte són: tenir la seu a Reus, ser una petita o mitjana empresa (PIME) i tenir entre cinc i 50 treballadors en plantilla, a banda de plantejar algun repte pel que fa a la innovació, ja sigui de productes, serveis, procediments o models organitzacionals. La regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, ha explicat que «creiem que la innovació és un actiu que ajuda a créixer a les empreses i en aquest sentit, durant el període de mentoria farem un acompanyament a través del qual ajudarem a trobar punts de millora que permetin, per exemple, detectar noves oportunitats de negoci o dinàmiques que augmentin la productivitat». L'Innolab disposarà d'una vintena de mentors en innovació que es designaran a cada projecte en funció de les seves necessitats i característiques concretes. Tots els negocis interessats a participar-hi que compleixin amb les característiques establertes per l'empresa municipal tenen fins al dia 20 d'octubre per formalitzar la seva sol·licitud posant-se en contacte amb REDESSA a través del correu electrònic innolab@redessa.cat, o bé a través del formulari del web www.redessa.cat/innolab.

Fases de la posada en marxa

El calendari previst per la posada en marxa del servei de mentoria es divideix en tres fases. La primera fase que s'inicia ara és la de captació i selecció de projectes. Des del passat dilluns 27 de setembre i fins al dia 20 d'octubre, les empreses podran presentar les seves sol·licituds. Els dies 21 i 22 d'octubre REDESSA seleccionarà els projectes i el dia 25 es presentaran els escollits. A partir d'aquí s'inicia la segona fase en la qual entre el 28 d'octubre i el 30 de novembre els projectes entraran en una fase de formació durant la qual s'adjudicarà als seus mentors. Aquest període s'allargarà fins al mes de novembre i comptarà amb cinc sessions formatives: el 28 d'octubre sobre Estratègia i innovació; el 4 de novembre sobre Tipologies i processos d'innovació; l'11 de novembre es parlarà d'Exponencialitat i tecnologia; el dia 18 tractaran les Metodologies per sistematitzar la innovació; i el 25 de novembre es clourà el cicle amb Innovació oberta. Una vegada superat aquest període, els projectes entraran en la fase de mentoria personalitzada, que constarà de deu sessions d'una hora, en les quals es desenvoluparan les dinàmiques de treball aplicant diferents metodologies, en funció del repte presentat. Aquestes dinàmiques es desenvoluparan durant el primer trimestre de 2022.

En el marc de la primera fase de captació de projectes que REDESSA ha engegat aquesta setmana, el dijous 7 d'octubre està prevista una Jornada d'Innovació durant la qual es presentarà l'Innolab. La sessió comptarà també amb una taula rodona on s'exposaran casos d'èxit d'aplicació de metodologies d'innovació a cinc empreses diferents. La jornada començarà a les 9.30 h. amb la benvinguda a càrrec de Pallarès, seguida de la presentació del servei d'innovació per a PIMES. A les 9.45 h. la gerent d'Eurecat, Àurea Rodríguez, parlarà sobre La innovació km 0 en el 21 del segle XXI; seguida de la taula de casos d'èxit amb les empreses Oryzite, Iberinsect, Laboratoris Escuredo, Incapto Coffee i Renalyse, la qual serà moderada per Francesc Saldaña, mentor de l'Innolab. Les PIMES interessades a assistir a aquesta jornada gratuïta només s'han d'inscriure al web http://inntuyo.com/jornada-dinnovacio-de-linnolab

.

tracking