Diari Més

Urbanisme

Les entitats comencen a participar en la transformació del Carrilet

Els tècnics es reuniran amb associacions de veïns, juvenils i culturals per conèixer les seves opinions respecte al projecte

Les regidores Flores, Llauradó i Berasategui donant a conèixer el procés participatiu al Carrilet.

Les entitats comencen a participar en la transformació del CarriletCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Judith Llauradó

L'Ajuntament començarà a sondejar diverses entitats demanant les seves opinions respecte a la transformació del barri del Carrilet i el sud de la ciutat com a part del procés participatiu engegat per la zona el passat 13 de setembre. Així doncs, els tècnics encarregats d'aquest procés es reuniran amb diferents entitats per traslladar-los l'avantprojecte de transformació urbanística de la zona presentat pel consistori i recollir les opinions dels membres que hi assisteixin. L'equip tècnic es reunirà amb l'Associació de Veïns (AVV) del Carrilet el pròxim dimecres 6 d'octubre entre 12 i 14 h. al local de l'entitat; seguida el dia 7 d'una altra amb l'AVV Roserar de Mas Iglesias entre les 12.30 i les 14.30 h. D'altra banda, els tècnics també es trobaran amb entitats enfocades al jovent dilluns dia 4 d'octubre a les 19 h., així com amb entitats culturals el dijous 7 d'octubre a la mateixa hora. Les associacions interessades a participar en aquestes dues reunions hauran d'enviar un correu electrònic a info.participació@reus.cat.

Les fases del procés participatiu

Aquesta primera fase de diagnosi a través del contacte amb el territori i la difusió del procés de participació ciutadana s'allargarà fins al 10 d'octubre. A través d'enquestes que la ciutadania de la zona sud de la ciutat pot omplir de manera presencial o online es pretenen detectar les necessitats de la ciutadania que hi viu o hi desenvolupa alguna activitat. Les enquestes presencials es poden fer als punts d'interacció mòbil, als centres cívics i oficines d'urbanisme.

L'Ajuntament de Reus ha decidit per ara sumar una nova localització per als punts mòbils. Aquest dijous 30 de setembre es trobarà entre les 16 i les 19 hores al Parc de Mas Iglesias, a la sortida que dona als centres educatius. Dimarts 5 d'octubre entre les 13 i les 15 hores aquest punt es traslladarà al Bar de la Facultat d'Economia i Empresa, al Campus Bellissens; i el dimecres dia 6 es tornarà a ubicar al Mercat del Carrilet entre les 11 i les 14 hores després que el passat dimecres l'acció es veiés afectada per la pluja. Coincidint amb aquesta jornada, la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, va assegurar que els primers dies de divulgació del procés havien generat molt d'interès en la zona i una bona interacció amb les persones que porten el punt mòbil. A més, va remarcar que les ganes de participar i donar l'opinió que s'estaven copsant són la clau perquè un procés participatiu sigui útil.

Malgrat que aquesta primera fase sí que està restringida a les persones properes a la zona on es durà a terme la transformació urbanística amb l'objectiu de crear una nova centralitat i dinamitzar el sud de la ciutat, les pròximes fases ja estaran obertes al conjunt de la ciutadania de Reus. A partir de l'11 d'octubre, tots els reusencs podran donar la seva opinió sobre els usos i característiques que haurien de tenir els futurs equipaments de la zona a través del mateix format d'enquestes.

Ahir, diversos membres del Govern encapçalats per la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, van participar en una acció de proximitat al voltant del Carrilet per animar a la ciutadania i als comerços que s'hi troben ubicats a participar. També hi van prendre part la regidora Flores; Marina Berasategui, regidora d'Urbanisme i Mobilitat; i el regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats.

tracking