Diari Més

Comunicació

Canal Reus triat com el millor mitjà de televisió als Premis de Comunicació Local 2021

Els guardons s'han lliurat aquest dimecres des del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC)

El Premi ha estat atorgat per l'esdeveniment Hola Sant Pere!

Canal Reus millor mitjà de Televisió als Premis de Comunicació Local 2021Premis Comunicació Local

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Premis de Comunicació Local 2021 han distingit Betevé, Ràdio Tordera i Canal Reus com a millors mitjans digital, de ràdio i televisió, respectivament. Els guardons s'han lliurat aquest dimecres des del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC), en una gala en què també s'ha reconegut el contingut dels programes 'Operació Paki', de TV Cardedeu, i 'Col·lectius en xarxa', de Ràdio Premià de Mar, així com el projecte transversal Cugat Mèdia de Cugat.cat. Pel que fa al Premi a la trajectòria professional, aquest ha estat per a Sílvia Garcia, que el jurat ha lloat per ser «una dona entregada a la radiodifusió des dels 15 anys, passant de cosidora a presentadora, convertida ara en referència de la ràdio local a Tarragona».

En aquesta edició dels Premis de Comunicació Local s'havien presentat un total de 104 candidatures que optaven a alguna de les set categories. El jurat ha destacat el treball realitzat, l'alt nivell d'adaptació a les tecnologies i la capacitat que han tingut els mitjans de comunicació de proximitat d'informar i acompanyar la ciutadania en moments «complicats», tant fossin mitjans públics com privats.

Pel que fa a cadascun dels guardonats, el jurat ha premiat Betevé pel «gran esforç que, amb recursos limitats, fa aquest canal local, referència informativa dels grans esdeveniments que s'han produït a Barcelona en els darrers anys». De Ràdio Tordera, n'ha destacat «la tasca duta a terme i els mèrits aconseguits amb la seva estratègia digital», mentre que de Canal Reus TV n'ha valorat «la implicació social mitjançant accions realitzades conjuntament amb la comunitat escolar i vinculades a les festes populars».

A la categoria de continguts audiovisuals, el jurat ha premiat 'Operació Paki' de Televisió Cardedeu «per l'esforç, la qualitat i la capacitat innovadora»del producte. Pel que fa a 'Col·lectius en xarxa' de Ràdio Premià de Mar, n'ha lloat «els valors en defensa de la diversitat sexual i de gènere sense deixar de ser un programa adreçat al conjunt de la població», mentre que ha concedit el premi a millor contingut digital a Cugat Mèdia perquè «representa un esforç exemplar de digitalització en el conjunt de les seves plataformes».

El jurat dels Premis de Comunicació Local 2021 l'ha presidit Juan Cal, exdirector executiu del Grup Segre, i ha comptat amb Josep Maria Martí, director de l'Observatori de la Ràdio, com a secretari; Montse Abad, productora independent de televisió; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Noemí Cuní, periodista i vicepresidenta del Clúster Audiovisual de Catalunya; Pep Vilar, director d'Informatius de TVE, i Alba Tosquella, directora de Comunicació i Màrqueting de la Fundació Catalunya La Pedrera.

tracking