Diari Més

Restauració

El restaurant del Gaudí Centre de Reus, de nou a licitació amb algunes millores

El cànon és de 2.000 euros mensuals, tot i que contempla una carència i s'ha fet una inversió prèvia de 40.000 euros

Imatge d'arxiu del Gaudí Centre, on es troba situat el local de restauració licitat novament ara.

El restaurant del Gaudí Centre de Reus, de nou a licitació amb algunes milloresOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus Desenvolupament Econòmic (REDESSA) ha tornat a licitar l'explotació del restaurant del Gaudí Centre després que el juny del 2020 cap empresa mostrés el seu interès per l'oferta, amb algunes millores. Tot i que el plec de clàusules d'aquesta nova licitació fixa el cànon mensual en un mínim de 2.000 euros tal com ja ho establia l'anterior, enguany s'estableix un període de carència fins al 30 de juny del 2022. D'aquesta manera es preveu tenir en compte la situació actual de la pandèmia que ha afectat de forma molt negativa, sobretot durant els primers mesos, al sector de la restauració. Així doncs, l'empresa adjudicatària hauria de començar a abonar les mensualitats a partir de l'1 de juliol de l'any vinent, sent la primera quantitat anual mínima de 12.000 euros, i a partir del 2023 en endavant, de 24.000 euros. Aquesta renda mensual a pagar per l'empresa guanyadora del concurs al consistori podrà ser millorada per les propostes i es tindran en consideració a l'hora de valorar-les.

La durada del contracte torna a ser de 14 anys, és a dir, fins al 31 de desembre de 2035. L'última licitació ja va ampliar el termini d'explotació del contracte amb l'objectiu de fer-la més avantatjosa, però davant els efectes i la incertesa provocats per la covid-19, no hi va haver empreses interessades malgrat que a principis del 2020 sí que es parlava d'algunes propostes per rellançar el local.

La regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, ha explicat que «la nova licitació incorpora una millora important respecte a l'anterior, ja que REDESSA ha fet una inversió prèvia de gairebé 40.000 euros per adequar l'espai, per tal que l'adjudicatària no hagi d'invertir en la infraestructura i pugui iniciar l'activitat de manera pràcticament immediata». Així doncs, es pretén fer l'oferta més atractiva per a les possibles empreses interessades a reactivar l'establiment que roman tancat des del 7 de gener del 2019.

Les empreses interessades a participar en el concurs podran fer una visita a les instal·lacions del restaurant. Per fer-ho, tenen deu dies comptant des d'avui per inscriure-s'hi a través del correu contractacio@redessa.cat i només hi podrà assistir una persona per empresa. El dia i hora en les quals es realitzarà es publicarà al perfil del contractant i es realitzarà amb la presència simultània dels licitadors inscrits. La visita serà només visual i no s'entrarà en l'anàlisi de funcionament de les instal·lacions. En cas d'existir una petició per una segona visita, es publicaria la informació novament al portal perquè se'n beneficiessin totes les persones inscrites. El termini per enviar les propostes per part de les empreses tancarà el pròxim 2 de novembre.

Els criteris d'adjudicació valoraran l'oferta més avantatjosa i es determinaran tenint en compte la millor relació qualitat-preu. Pel que fa a criteris que depenen d'un judici de valor, es donarà la màxima puntuació a l'empresa que presenti una millor oferta de servei i gastronòmica. REDESSA també tindrà en compte la utilització de productes de proximitat i de temporada per part de les empreses licitants. També es valorarà que la presentació de les cartes i els menús de les seves propostes variï en funció de l'època de l'any i que tinguin diferents propostes en dies festius i laborables. Les opcions alternatives per a intoleràncies i menús especials per a diferents tipus de dietes també es valoraran. Una carta de vins amb presència de denominacions d'origen del territori i una gamma variada, serà un altre dels criteris subjectius que puntuaran, juntament amb l'oferta de plats exclusius del restaurant, la cuina d'autor, creativa o d'avantguarda. Com ha explicat la consellera delegada de REDESSA, «la voluntat és ajudar a recuperar l'activitat en aquest espai emblemàtic i potenciar l'oferta gastronòmica de la ciutat». Altres aspectes a considerar a l'hora de comparar les diferents ofertes seran la vinculació amb la marca Gaudí, valorant positivament la inclusió de la paraula al nom comercial del restaurant, i l'adequació dels espais seguint la temàtica de l'equipament cultural en el qual es troba ubicat el local.

La superfície útil total de planta és de gairebé 225 metres quadrats (m2), amb una terrassa per al públic de poc menys de 130 m2, una terrassa de cuina de 28,64 m2 i una segona terrassa per a públic al sobreàtic, de 33,28 m2. L'adjudicatari disposarà també d'un magatzem a la planta -1 de 52,76 m2 i addicionalment podrà realitzar un servei de terrassa a l'exterior de la plaça del Mercadal d'acord amb l'ordenança. El contracte per a l'explotació del negoci va sortir a licitació ahir per 392.040 euros i el valor estimat del contracte és de 4.811.265 euros, sense IVA.

tracking