Diari Més

Urbanisme

Les obres de millora de la plaça Antoni Correig i Massó de Reus, a licitació

Aquest projecte correspon al guanyador dels pressupostos participatius del 2019 que ha patit uns dos anys de retard

Imatge general de la plaça Antoni Correig i Massó i el parc infantil que serà reformat pròximament.

Les obres de millora de la plaça Antoni Correig i Massó de Reus, a licitacióGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus publicarà avui dilluns al perfil del contractant les obres de millora de la plaça Antoni Correig i Massó. Aquest projecte va ser un dels grans guanyadors dels pressupostos participatius de 2019. Es tracta d'una proposta conjunta de dos veïns de la ciutat, Verònica Trevejo i Jordi Clua, els quals proposaven millorar la seguretat del parc infantil situat a la plaça del barri Mare Molas. Aquesta intervenció va ser la més votada per la ciutadania fa dos anys en l'apartat de grans projectes, amb un pressupost d'uns 120.000 euros i amb un total de 317 vots. La licitació que sortirà avui comptarà, segons la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, amb el mateix pressupost inicial i espera que els reusencs puguin gaudir del parc reformat «a principis de l'any vinent».

La motivació de les dues propostes de millora és causada per l'actual estat del terra de la plaça i l'estat del parc infantil. D'una banda, Trevejo al·legava la necessitat d'«arreglar l'asfalt del parc» així com «els tobogans», «ja que porten temps deteriorats». D'altra banda, Clua denunciava en la seva proposta que la plaça té actualment un paviment de terra i pedres amb «continus desnivells» i un pas cimentat que creua la plaça per sobre la terra que «provoca ensopegades». També remarcava que el paviment de la zona de joc infantil no compta amb un paviment diferenciat de la resta de la plaça. A més, pel que fa a l'estructura del parc, assegura que està molt desgastat «a causa del pas dels anys i l'ús diari de molts nens» i que «no té elements per als més petits».

En aquesta línia, la proposta concreta que va guanyar el concurs va ser, d'una banda, la instal·lació d'un paviment continu de cautxú d'aproximadament 500 metres quadrats a les zones de joc per tal de millorar la seguretat dels infants en cas de caiguda. D'altra banda, la instal·lació d'un nou parc infantil amb elements per abastar el lleure de més edats, en aquest cas, per a infants de 0 anys en endavant; a més de nous balancins de molla i un gronxador per a edats primerenques.

El motiu pel qual la licitació d'aquestes obres arriba amb gairebé dos anys de retard és, segons la regidora Flores, perquè la primera licitació «no coincidia exactament amb el que la ciutadania havia proposat i votat durant el procés participatiu», per la qual cosa «ens vam reunir amb els proposants» i «vam reencarrilar el projecte». Així doncs, Flores assegura que «el que dilluns sortirà licitat és el que va guanyar el 2019» i per tant, el parc comptarà amb una «zona adaptada» i que el «perfil de joc s'adaptarà a les edats establertes en la proposta».

Flores assegura que «en aquest període no n'hem dit res públicament» i sovint sembla que un projecte no avanci «perquè el procés és administratiu, però hi hem estat treballant». A més, assegura que, amb aquesta licitació, el govern municipal vol «reiterar el compromís amb el procés participatiu», ja que considera que «preservar la idea inicial de les propostes» és la manera d'aconseguir que «la ciutadania s'impliqui en la gestió de la vida pública». La regidora insisteix a dir que aquesta és una mostra de què «els pressupostos participatius sempre s'ajusten a les propostes, ni més ni menys», a no ser que «existeixi alguna raó tècnica», que «no era el cas» en aquesta primera licitació que no es va acabar donant.

tracking