Diari Més

Misericòrdia 2021

El Seguici torna als carrers de Reus per les festes de Misericòrdia 2021

Els elements han actuat pel recorregut tradicional marcat per l'aforament limitat per la pandèmia de la covid-19

Els Nanos han saludat als més petits.

El Seguici torna als carrers de Reus per les festes de Misericòrdia 2021Ajuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Seguici festiu de Reus torna als carrers de la ciutat, recuperant el recorregut tradicional i baixant de l'escenari on va actuar ara fa un any. Tot i això, la jornada ha estat marcada per les restriccions derivades de la pandèmia de la covid-19, que ha provocat que l'aforament durant el recorregut sigui amb entrada i delimitat amb tanques. Al darrere d'aquestes, els reusencs que s'han quedat sense entrada i opció a veure els elements seguint la baixada pel passeig de la Misericòrdia fins al santuari.

No han pogut faltar el Drac, la Víbria, el Basilisc, el Gegant Carrasclet, els Nanos i els altres elements del Seguici festiu de la ciutat que han passejat davant dels afortunats que tenien entrades o que tenien el balcó a tocar del recorregut i petits grups de gent a les voreres. Tampoc ha pogut faltar l'Àliga de la ciutat, un element imprescindible que enguany ha tornat a elaborar el Ball Solemne curt a l'interior del Santuari, amb l'acompanyament musical de la Cobla Reus Jove i sota la mirada de desenes de persones que esperaven veure de prop un dels esdeveniments clàssics i més esperats per molts.

També hi ha hagut espai per actuacions castelleres. Els Xiquets de Reus actuen en dues tandes, una durant aquest matí i una altra durant el vespre d'aquest dissabte. El que serà una primera posada en escena abans de la diada a la plaça Mercadal elproper 3d'octubre, on participaran la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Castellers de Vilafranca i els Capgrossos de Mataró.

El foc donarà punt final a les festes aquesta tarda amb l'actuació dels Diables i les enceses del Drac i la Víbria.

L'Àliga ha realitzat el Ball Solemne dins del Santuari.

El Seguici torna als carrers de Reus per les festes de Misericòrdia 2021Ajuntament Reus

Encesa de la Víbria de Reus

El Seguici torna als carrers de Reus per les festes de Misericòrdia 2021Ajuntament de Reus

La tradicional baixada dels Diables.

El Seguici torna als carrers de Reus per les festes de Misericòrdia 2021Ajuntament de Reus

tracking