Diari Més

Misericòrdia

Reus viu amb «il·lusió» el retorn dels actes festius al passeig de Misericòrdia enguany

Tot i que les entrades han volat, han quedat moltes cadires buides, les quals s'han anat omplint a partir de les 19 h. amb gent que no n'havia pogut reservar

L'Àguila petita ha estat la reina de la festa.

Reus viu amb «il·lusió» el retorn dels actes festius al passeig de Misericòrdia enguanyGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Seguici Petit ha estatel gran protagonista dels actes festius d'aquest dijous i ha estatel primer en transcórrer al llarg del passeig de Misericòrdia. Malgrat no ser el seu recorregut habitual, una de les acompanyants del Ball parlat de Marcos Vicente ha asseguratque els petits «estan molt il·lusionats de sortir al seguici». «Els és igual on, ells s'adapten», ha assegurat. En la mateixa línia, una de les acompanyants del Ball de Valencians ha afirmatque «estan molt contentes i nervioses de sortir de nou al carrer». Cristina Blanco, com espectadora reusenca del seguici ha asseguratestar «molt feliç» de veure els actes de nou al carrer, i sobretot que el Seguici es pugui fer de nou al passeig. Ha explicatque la fórmula del Parc de la Festa «no ens va acabar d'agradar» i «teníem moltes ganes de tornar al format tradicional» dins del possible.

Petits i grans han viscutamb il·lusió com el retorn dels actes festius de la Mare de Déu de Misericòrdia al passeig homònim es feia realitat amb la cercavila del seguici. Els diferents elements i balls han sortit, tal com estava previst, de l'escola Teresa Miquel i Pàmies, utilitzada per la preparació dels participants, els quals van recórrer tot el passeig fins al final, on acabava la cercavila.

Els encarregats d'ençapalar la cercavila han estatl'Aula de Sons de Reus i el Ball de Diables infantil amb el seu espectacle de foc. Seguidament han sortitamb els seus balls de lluïment el Drac petit, la Cucafera, el Basilisc petit, el Lleó petit, els Nanos petits, la Mulassa petita, els Vitxets i els Moros i Indis petits. A continuació va ser el torn dels balls tradicionals, encapçalats pel Ball parlat de Marcos Vicente, que en aquesta ocasió ha estatúnicament dansat, sense la representació de la qual els reusencs ja van poder gaudir el passat dimarts; seguit pel Ball de Pastorets petit, el Ball de Cercolets petit, el Ball de Prims petit, el Ball de Valencians petit, el Ball de Bastonets de l'Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic petit i el Ball de Gitanes petit. Els encarregats de tancar el seguici han estatl'Escola de Bastons de l'Orfeó Reusenc; la Canalla dels Xiquets de Reus; l'Àliga petita, la reina de la festa; i la Banda de Música del Pare Manyanet.

Els reusencs miren des de fora

Malgrat que les entrades volessin, dos quarts d'hora després de l'hora d'inici de l'esdeveniment el passeig de Misericòrdia tenia forces cadires buides. D'altra banda, molts dels reusencs que es van quedar sense una entrada s'hi han apropatde totes formes per veure-ho des de fora.

«Ens agradaria haver pogut estar dins, però va ser impossible, als tres minuts ja no hi havia entrades», ha asseguratBlanco. Tot i això es mostra contenta de finalment «poder-ho veure» encara que sigui des de la distància. Els darrers dies s'havia creat una incertesa sobre si això seria possible, ja que part del tram habilitat amb grades ha estat tapat amb una tela negra. Una veïna de Mas Vilanova ha confirmatque «han estat aquests dies posant la tela, per avui al matí treure-la» i ha asseguratque aquesta mesura, per molts vista com una restricció de la cultura per a aquelles persones sense entrada, ha generat «molt de rebombori entre els veïns», els quals «ja estaven enfadats per les prohibicions pel que fa a l'estacionament a la zona, perquè enguany són molts més dies». Blanco ha ditque «hem estat mirant i com han retirat la tela almenys els petits en podran gaudir».

Malgrat les dificultats a trobar entrades pel Seguici Petit i haver-lo de veure des de fora, en Joan Ramon i l'Amàlia han asseguratentendre «que aquestes coses han de costar molt d'organitzar». En la mateixa línia, la Isabel Casteller ha asseguratque «simplement no vam tenir sort a l'hora d'agafar les entrades», però ha insistitque «totes les mesures preventives contra la covid són necessàries» i doncs «enguany ho seguirem des de fora si no ens deixen entrar».

Tot i estar darrere de les tanques que el consistori va posar per tal de delimitar l'espai del passeig, «encara ho veurem millor que altres vegades», va assegurar en Joan Ramon, ja que «normalment la gent està dempeus, movent-se, i la gent de darrere no pot veure».

Tot i això, totes les persones sense entrada que s'apropaven a preguntar als accessos d'entrada a l'espai delimitat passades les 19 h. han pogutper tal d'ocupar les cadires buides deixades pels pocs afortunats que van aconseguir una entrada.

tracking