Diari Més

Laboral

Els treballadors del 112 al Parlament: «No pensem desconvocar la vaga»

Delegats d'ambdòs centres del 112 mantenen una reunió amb membres de la Comissió d'Interior

Imatge dels treballadors davant del Parlament.

Els treballadors del 112 al Parlament: «No pensem desconvocar la vaga»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Membres dels Comitès del 112 de Reus i Barcelona s'han donat cita al Parlament amb diputats d'ERC, ECP, PSC, JxCat i CUP, per tal de fer-lospartícepsde la situació que està vivint el Servei d'Emergències de Catalunya. Després d'incidir en els greus dèficits que pateix el 112 i que afecten de forma directa a la ciutadania, han deixat clar que la vaga ésla únicaforma que han trobat per donar viabilitat a les seves reivindicacions.

Els parlamentaris d'ERC, ECP, PSC i CUP s'han mostrat favorables a la internalització del servei, amb ERC manifestant també la necessitat de solucionar qüestions com les condicions salarials i la falta de protocols interns, fins i tot abans que culmini aquest procés. La CUP els ha recordat per la seva banda que, ara per ara, el 112 no es troba recollit a la proposta legislativa d'internalització que cobreix transport sanitari i possiblement 061 i, per tant, s'ha de començar a treballar en aquesta línia, per donar la mateixa cobertura a tots els serveis públics essencials d'emergències.

Davant els exemples exposats pels Comitès sobre els recentsprocesosd'internalització del 112 a Balears i La Rioja (fets entantsols3mesos), PSC ha remarcat que el que falta és que hi hagi una voluntat real per part del Govern d'ERC i JxCat, donat que es tracta d'una iniciativa que no requereixd'aprovaciómitjançant llei ni, per tant, del procediment parlamentari que l'acompanyaria. Tant els socialistes com ECP s'han compromès a seguir la qüestió en seu parlamentària

Per la seva banda, JxCat ha expressat la seva preocupació per l'estat del servei, i han manifestat que visitaranambdòscentres, i que restaran a l'espera que els representants dels treballadors es reuneixin amb la novaDirectoradel 112, Irene Fornós.

A un mes del començament de la vaga, Interior encara no s'ha posat en contacte amb els treballadors, el que consideren un «desinterès preocupant, tant pel que fa a les condicions de la plantilla, com a la ciutadania de Catalunya, que és la que ha d'utilitzar aquest servei davant una emergència que moltes vegades pot adquirir la gravetat de vida o mort», han indicat des del 112.

tracking