Diari Més

Municipal

L'alcalde començarà a l'octubre les 'convivències' als barris de Reus

Pellicer visitarà mensualment fins l'any vinent una zona de la ciutat durant 4 o 5 dies per conèixer «la realitat dels veïns»

Imatge de Carles Pellicer durant la presentació del programa 'Convivències amb l'alcalde'.

L'alcalde començarà a l'octubre les 'convivències' als barris de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Pellicer iniciarà a l'octubre el nou programa de proximitat Convivències amb l'alcalde, gràcies al qual podrà «fer una immersió total a la realitat dels veïns dels barris» de Reus. Segons va avançar ahir, aquest programa que tindrà una durada d'un any, consistirà a fer visites a les diferents zones de la ciutat, però «de manera definitiva», ja que l'alcalde passarà entre quatre i cinc dies a cadascuna de les onze zones en les quals el consistori ha dividit Reus, aglutinant així diferents barris. Pellicer va assegurar que aquest nou programa representa «un pas més» en la seva «política de proximitat» amb el qual es fixa com a objectiu copsar en persona les necessitats i les inquietuds de la ciutadania vivint el barri com un resident més de la zona.

Aquestes visites es realitzaran la segona setmana de cada mes entre dimecres i diumenge, en funció de la zona. Les activitats diàries de l'alcalde poden variar amb les visites mensuals, depenent dels barris en qüestió. Tot i això, Pellicer va assegurar que «faré tot el que faria si hi visqués», des de l'esmorzar fins al sopar amb entitats o veïns. Durant l'estada a cada zona, l'alcalde conviurà amb els veïns, farà un recorregut a peu pel barri; conversarà amb la gent; esmorzarà, dinarà i soparà amb persones referents del territori; visitarà comerços de proximitat i petites empreses així com els equipaments públics dels barris com centres cívics, escoles o instituts, entre altres. També assistirà a actes lúdics, religiosos, culturals o esportius que tinguin lloc en cadascuna de les zones durant els dies de la visita.

En la visita a cada una de les zones, els dijous es programaran Converses amb l'alcalde, una evolució de la iniciativa Dilluns amb l'alcalde, per atendre els veïns sense cita prèvia entre les 17 i les 19 hores als centres cívics. Entre 19 i 21 hores Pellicer es reunirà amb les diferents entitats de les zones. L'alcalde va avançar que durant aquestes jornades reprendrà el «porta a porta», i va assegurar que trucarà als timbres de les cases per parlar amb els veïns que ho desitgin.

El programa Convivències amb l'alcalde ha dividit la ciutat en un total d'onze zones, la primera de les quals aglutina els barris Gaudí, Mineta i Pinar i serà en la qual l'alcalde estreni la nova iniciativa entre els dies 14 i 17 d'octubre. L'agenda de Pellicer durant aquests dies constarà de visites als centres educatius Barri Gaudí i Mineta, IMFE i al Centre Cívic els matins de dijous i divendres. El dia 15 a la tarda visitarà les extraescolars de les AMPES i activitats esportives al polilleuger, així com els comerços de proximitat. Dissabte recorrerà el barri Gaudí i assistirà a diferents activitats esportives. Diumenge assistirà a la missa i posteriorment farà el vermut.

La segona zona és la que agrupa més barris, ja que inclou Misericòrdia, Pelai, Sol i Vista, Immaculada, Clarisses, Blancafort i Aigüesverds. La tercera ajunta Mare Molas, Prim i Mas Vilanova; la quarta, els barris Poetes, Escorxador i Alcolea; i la cinquena zona cobreix Sant Jordi, Niloga i Ample. La zona 6 aglutina el Nucli Antic, Mercat Central, Carme, Sardana i Horts de Simó; la zona 7 amb Horts de Miró i Muralla; la vuitena que abasta el Carrilet, Monestirs, Pastoreta i Mas Iglesias; i la novena en la qual s'agrupen els barris Fortuny, Juroca, Montserrat Parcel·les Casas, Districte V i Lledoners. Les dues últimes zones aglutinen els barris de Mas Abelló, Mas Pellicer, Mas Carpa, Mas Iglesias; i Jardins de Reus, Sant Joan i Xalets Quintana, respectivament.

tracking