Diari Més

Festa Major

Els Guardons de la Ciutat donen el tret de sortida oficial a les festes de Misericòrdia

L'Assocació de Concerts de Reus i el Grup Pere Mata han rebut les Medalles, juntament amb altres 5 Mencions Honorífiques

Tots els representants de les entitats guardonades.

Els Guardons de la Ciutat donen el tret de sortida oficial a les festes de MisericòrdiaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lliurament dels Guardons de la Ciutat d'aquest dimarts ha donatel tret de sortida oficial de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia d'enguany. El lliurament, conduït pel periodista Joel Reche, s'ha celebratal Saló de Plens de l'Ajuntament i s'ha retransmèsen directe per la limitació en l'aforament arran de les mesures sanitàries. La recollida dels guardons va estar acompanyada per Albert Galcerà al piano.

L'acte ha començatamb el lliurament de les Mencions Honorífiques municipals als cinc guardonats. En primer lloc, Carlos Iaquinandi ha recollitla distinció atorgada al Centro Latinoamericano de Reus com a president de l'entitat, amb motiu de la commemoració del seu 33è aniversari i per les seves iniciatives culturals que reforcen els vincles entre els pobles. La segona menció lliurada ha estata l'Àliga de Reus, que enguany celebra 25 anys de la seva recuperació per part del CRAC, i va recollir el guardó Francesc Xavier Rivero, cap de Colla, qui ha agraïtla dedicació de tots els reusencs que «ho van fer possible». El ple del consistori ha deciditatorgar la menció a l'element festiu com un dels components del bestiari català més antics. La tercera menció ha estatpel Gremi de Fusters i Ebenistes del Baix Camp, una entitat que commemora el seu centenari, i ha estatrecollida pel president del Gremi, Josep Maria Cogul. Aquest ha agraïta la Cambra Comerç de Reus haver proposat a l'entitat per a la menció i també ha encoratjatal jovent a conèixer la seva feina des d'una perspectiva de gènere dins el sector de la fusteria. La quarta concessió ha estatper a la Confraria de Sant Bernat Calvó, amb motiu del 65è aniversari de la seva fundació, i ha estatrecollit pel president de l'entitat, Ramon Pérez. L'entitat nascuda el 1956 a la capital del país es va convertir, segons Pérez, en «l'embaixada de Reus a Barcelona» on va «donar a conèixer la cultura reusenca als barcelonins». Finalment, la cinquena Menció Honorífica ha estata títol pòstum per a Bartolomé Pluma, un reconeixement del municipi per la seva tasca en el moviment veïnal i també amb els Avis i Àvies per la Llibertat, que ha recollit la seva vídua Isabel Duran. Pluma, tot i néixer a Huelva, s'ha mostratorgullós de ser veí de la ciutat. L'esposa, emocionada per l'homenatge, ha asseguratque Pluma «hagués aprofitat aquest moment per fer alguna reivindicació social i política», però ella ha aprofitatper agrair totes les mostres de suport i estima que s'ha fet arribar a la família durant els darrers mesos.

La cerimònia dels Guardons de la Ciutat ha continuatamb el lliurament de les Medalles de la Ciutat. La primera va ser atorgada a l'Associació de Concerts de Reus, que enguany compleix els cent anys de l'entitat, i que va recollir el president de l'associació, Joan Sas. La segona, a l'Institut Pere Mata, que commemora el seu 125è aniversari i la iniciativa pionera que va iniciar l'activitat com a manicomi fins a convertir-se en Hospital Universitari, i que ha estat recollida per Joan Amigó, el seu president. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha estatl'encarregat de la cloenda de l'acte amb un parlament en el qual ha felicitata tots els guardonats i ha reconegutla tasca realitzada per tots ells en benefici de la ciutat durant tots aquests anys.

Ball Parlat de Marcos Vicente

Aquest dimarts a la tarda els reusencs també ha pogutgaudir de dues tandes de representacions del Ball Parlat de Marcos Vicente, de nou, a l'espai de La Palma amb l'objectiu de la regidoria de Cultura d'una banda de poder garantir les mesures sanitàries arran de la covid-19 amb l'aforament limitat i el públic assegut; així com de descentralitzar la Festa Major i portar-la a diferents punts de la ciutat.

També s'ha celebrat el Cicle Vi i Música per commemorar el 135è aniversari de la Cambra de Comerç amb un concert de Fito Luri i Xavier Pié maridat amb vins DO Tarragona.

tracking