Diari Més

Salut

Argimon inaugura a Reus el Centre Terapèutic per a l'Alzheimer i la Unitat de la Memòria

El conseller lloa la iniciativa privada en el tractament de malalties neurodegeneratives com l'Alzheimer

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Salut, Josep M. Argimon, ha lloat aquest dimarts a la tarda la iniciativa privada en el tractament de malalties neurodegeneratives com l'Alzheimer. Coincidint amb el dia mundial d'aquesta demència, Argimon ha apuntat que «una societat no pot fer-ho tot a través de l'administració»i ha posat de relleu projectes de caràcter privat com el de la Fundación Rosa Maria Vivar, impulsora del Centre Terapèutic per a l'Alzheimer i la Unitat de la Memòria. Actiu des del desembre de 2019, l'equipament dona servei a 140 persones i gestiona una trentena de professionals multidisciplinars que imparteixen tractaments com l'estimulació cognitiva des de Reus. Segons Argimon, aquest centre «millora la qualitat de vida dels pacients».

La presidenta de la Fundación Rosa Maria Vivar, Margarita Oliva, ha coincidit a distingir el centre com un lloc on els pacients, sense exclusions, puguin millorar el seu dia a dia. Per això, ha insistit en què «no poden fer-ho sols»des de la fundació i segons ha assegurat, aquest treball «igual que la malaltia, aquest és un camí llarg i difícil». L'any 2020, la Generalitat i el centre van arribar a un acord per oferir 90 ajudes directes i beques en concepte de places subvencionades en diferents modalitats, així com també beques menjador i ajuts al transport adaptat dels usuaris. A dia d'avui, la convocatòria per aquestes ajudes segueix oberta.

Segons el conseller de Salut, també cal dipositar «esperança»en la recerca d'aquesta malaltia i s'ha mostrat «convençut»que la investigació mèdica permetrà trobar una cura a aquesta demència. A dia d'avui, la Generalitat calcula que 86.000 persones estan diagnosticades amb Alzheimer, el 64,5% de les quals són dones. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) apunta que al 2030 hi haurà més de 75 milions de pacients al món amb algun tipus de demència.

La inauguració, que ha comptat amb la plana major d'autoritats polítiques i agents implicats en el projecte que s'ha gestat en menys de dos anys, ha servit d'homenatge a la fundadora de la Fundación Rosa Maria Vivar, qui va traspassar recentment. Des del centre també han reconegut la tasca de mecenes i empreses que s'han implicat en la creació de l'equipament. És el cas per exemple de la Fundació La Caixa, que ha aportat 200.000 euros en el tram final de construcció de les instal·lacions reusenques. Durant l'acte, el conseller no ha fet declaracions als mitjans de comunicació, així com tampoc ha admès preguntes per part de la premsa present.

El conseller de Salut, Josep M. Argimon i la resta d'autoritats durant la visita al Centre Terapèutic per a l'Alzheimer i la Unitat de la Memòria de Reus.

Argimon inaugura a Reus el Centre Terapèutic per a l'Alzheimer i la Unitat de la MemòriaACN

tracking