Diari Més

Judicial

Indemnitzen la família d'una dona que va morir després d'una operació al Sant Joan de Reus

L'asseguradora ha estat condemnada a pagar al marit i als seus dos fills 273.083 euros

Imatge de l'Hospital Sant Joan de Reus.

Hospital Sant Joan de Reus, centre sanitaria, covid-19 pandèmia, coronavirusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat de primera instància de Barcelona ha ordenat a Zúrich, l'asseguradora del Servei Català de la Salut, a indemnitzar a la família d'una dona de70anys que va morir després de ser operada a l'hospital Sant Joan de Reus.

La pacient, de70anys, es va sotmetre a una cirurgia bariàtrica, la sentencia recull que la pacient no complia els requisits necessaris per rebre aquest tipus d'operació. La cirurgia bariàtrica és un conjunt de tècniques quirúrgiques que s'utilitzen per tractar l'obesitat mòrbida. La intervenció es va dur a terme el 16 d'abril de 2016 i la pacient va morir l'octubre d'aquell mateix any.

Per al jutge, es va produir una «indeguda recomanació» a la pacient per sotmetre's a una cirurgia bariàtrica, ja que «no complia amb els paràmetres necessaris pels quals està indicada aquest complicada i arriscada» intervenció quirúrgica.

«Les seves circumstàncies personals, antecedents i malalties estaven fora dels paràmetres protocol·làriament previstos per a aquesta intervenció» i, no obstant això, «se li va recomanar com a tractament convenient i idoni per a la seva malaltia», sosté el magistrat en la seva resolució.

En aquest sentit, el jutge ha al·legat que es podria haver continuat «explorant un altre tipus d'actuacions menys agressives i arriscades que les que es derivarien de la cirurgia bariàtrica».

«En aquest cas, no ha quedat provat que una intervenció de cirurgia bariàtrica, atenent els seus significatius riscos i possibles complicacions, resultés una actuació mèdica més aconsellable per a la pacient que la de no operar», raona el jutge, i afegeix:

«Dit d'una altra manera, no s'ha provat que, en cas que no s'hagués operat, hagués vist decrescudes de manera significativa les seves expectatives de vida, fins al punt de poder considerar-se idoni i aconsellable sotmetre's a aquesta intervenció, malgrat els seus evidents riscos i possibles complicacions que podien derivar-se'n», conclou el jutge.

En un primer moment la companyia asseguradora no es volia fer càrrec de la indemnització per ara, la sentència l'obliga a pagar 118.591 al seu marit, 50.400 a un dels seus fills i 20.400 a l'altre, a banda de pagar 83.692 en interessos i fer front als costos judicials.

tracking