Diari Més

Veïnal

La Mineta denuncia que una empresa fa del carrer una «central logística»

L'AVV assegura que la concessió de llicències per part de l'Ajuntament industrials en zones rústiques o residencials no només succeeix al barri

Els treballadors descarregant el camió i ocupant la vorera amb els paquets el passat divendres.

La Mineta denuncia que una empresa fa del carrer una «central logística»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l'Associació de Veïns de la Mineta, Xavier Panisello, denuncia que l'activitat de l'empresa Nacex provoca creixents molèsties al barri després que divendres passat els treballadors convertissin la part sud del carrer Duesaigües «en la seu central logística», «descarregant un gran camió», «escampant paquets per la vorera» i carregant-los «en les furgonetes de repartiment». Els veïns asseguren que aquesta situació es dona perquè l'Ajuntament «ho ha volgut» concedint una llicència per a una activitat industrial en una nau «situada en el centre d'un espai residencial on el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) vigent només permet construir habitatges en forma de cases parellades baixes» i «ometent» un certificat emès prèviament. Segons afirmen els veïns, aquest document signat per l'alcalde i el secretari general assegurava que l'ús del terreny no era autoritzable per a l'activitat de l'empresa sol·licitant. Des de l'AVV denuncien que setmanes després, amb una trobada del regidor d'Empresa i Ocupació pel mig amb alguns empresaris, «un dels arquitectes de l'Ajuntament va fer un informe en què va considerar que sí que era autoritzable».

L'obertura de la seu de Nacex va comportar mals de cap tant per als veïns com per als treballadors de l'empresa, ja que «com han d'entrar i sortir de la nau amb camions i furgonetes», aparquen cotxes de l'empresa davant de l'edifici per posteriorment moure'ls i permetre l'entrada del camió «fent multitud de maniobres» i descarregar a l'interior. Divendres passat, però, l'empresa es va trobar els aparcaments ocupats per altres vehicles. En arribar el camió, i malgrat «el desmesurat gual concedit per l'Ajuntament», els va ser impossible fer les maniobres per entrar, ja que «la via és massa estreta i no està preparada per aquesta mena d'activitats». Malgrat el descontentament generalitzat, asseguren que els treballadors no tenen la culpa de la situació. Panisello assegura que «certament, és la primera vegada» que ocupen la via pública, ja que «els empleats solen ser curosos», però considera que «tenint els polígons mig buits», «no pot ser que s'estiguin traslladant aquestes activitats a espais residencials» com és el cas del barri de la Mineta, on els veïns temen la reindustrialització. Aquesta situació, denunciada pels veïns des que es va aprovar l'activitat de l'empresa al barri, va portar a l'associació fa uns mesos a presentar un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Reus. Des del consistori, però, asseguren que estan «convençuts que la feina ha estat ben feta» i que esperaran la resposta del contenciós. Panisello explica que des de l'associació «estem preparant una recollida de signatures», la qual pretenen fer extensiva a la resta de la ciutat i comptant amb altres entitats, ja que assegura que «ens han arribat notícies de què aquesta concessió de llicències industrials per part de l'Ajuntament en zones rústiques o residencials no només s'està donant al barri». El president diu que «actualment tenim un arquitecte treballant per recollir diferents casos similars» per tal de comptar amb les localitzacions concretes i seguir endavant amb la campanya contra la reindustrialització.

tracking