Diari Més

Comerç

El Mercat Central de Reus ampliarà el seu horari a partir del 7 d'octubre

La instal·lació obrirà tots els migdies per adaptar-se a «l'estil de vida de les famílies» i competir contra grans superfícies

Imatge d'arxiu de les parades ubicades al Mercat Central de Reus.

El Mercat Central de Reus ampliarà el seu horari a partir del 7 d'octubreOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mercat Central de Reus obrirà cada migdia a partir del mes d'octubre. L'ampliació horària suposarà obrir 12 hores més que ara i permetrà també, segons el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, «aviat» dinar a les instal·lacions, ja que «estem treballant per obrir els punts de degustació». L'horari que es començarà a aplicar a partir del 7 d'octubre serà: dilluns, dimarts, dimecres i dissabte de 8 a 15.30 h. i dijous i divendres de 8 a 20 h. de manera ininterrompuda.

El regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, explica que aquesta ampliació ve motivada d'una banda per «l'estil de vida de les famílies» que en molts casos no permet anar a fer la compra al mercat en horari de matí. D'altra banda, Prats assegura que alguns dels nous negocis que s'han incorporat al mercat, així com futurs possibles paradistes «valoren que es puguin allargar els horaris». El regidor també considera que l'ampliació de l'horari del Mercat Central també pretén «competir contra les grans cadenes» de supermercat.

Prats assegura que «és una decisió complicada» que «no ha agradat a tothom», ja que cadascú té les seves circumstàncies personals, però considera que «la vida dels mercats passa per oferir un servei cada vegada més ampli». El regidor d'Empresa i Ocupació considera que l'ampliació permetrà consolidar el nou model de mercat i promoure «el producte fresc i de proximitat».

Però el mercat no només ha realitzat canvis per tal de modernitzar les parades i ara l'ampliació d'horaris, sinó que l'oferta cada vegada és més variada. Prats explica que les darreres incorporacions al Mercat Central «no són els típics negocis de les parades clàssiques», ja que actualment s'hi poden trobar taulells amb sushi, menjar hawaià com són els poke bowls, establiments de torrons i un celler. En aquesta línia, el regidor explica que el pròxim projecte és el Gastromercat, el qual anirà ubicat en part a l'exterior, davant de la façana principal que dona al carrer Sant Joan, on s'hi establiria una terrassa parcialment coberta. Aquest espai gastronòmic divers preveu acollir diferents parades i podria estar obert des del matí per cobrir els esmorzars, fins al vespre, segons el regidor. Tot i que les enquestes per «veure l'interès» en aquest projecte, assegura que «ja hem tingut reunions amb gent que s'hi ha interessat». Prats assegura que el projecte redactat que ja existeix «pot patir modificacions» en funció de «l'operador interessat». Tot i això, el regidor considera que «abans d'acabar el mandat s'hauria de començar a veure alguna cosa».

Carles Prats assegura que totes aquestes accions empreses pels mercats municipals han donat els seus fruits, ja que s'ha passat del 60% d'ocupació el 2019, al 85% d'ara, «que creiem que pot arribar al 90%». «Estem satisfets» perquè «més de vint paradistes han fet ampliacions», la qual cosa «ha contribuït a augmentar l'ocupació». El regidor remarca que, si no s'innova, «correm el risc que desaparegui aquest model de mercat de la ciutat», i assegura que des de l'Ajuntament s'està treballant per aconseguir uns mercats municipals més sostenibles a través de formacions als paradistes.

tracking