Diari Més

Societat

Reus inicia un programa de prevenció del suïcidi entre persones grans

L'ajuntament contractarà un responsable de desenvolupar el pla de prevenció de la conducta suïcida i salut mental

Façana de l'Ajuntament de Reus.

Ajuntament de ReusAjuntament Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus ha iniciat un programa de prevenció del suïcidi entre persones grans a través del servei de teleassistència, segons informa el consistori.

El sistema el va crear l'any 2019 Tunstall Televida, està validat per la Fundació Salut Mental Espanya (FSME) i consisteix a aprofitar la proximitat del servei de teleassistència amb les persones grans per detectar indicadors de risc.

En cas de sospita, s'activen els serveis d'emergències, s'informa als Serveis Socials i, una vegada determinat el nivell de risc, s'estableix un pla d'intervenció personalitzat.

Si es detecten diferents situacions prioritàries com, per exemple, risc de maltractament i accidents domèstics, s'identifica l'afectat en els diferents protocols i les actuacions derivades es fan de manera conjunta per evitar duplicacions.

Als països industrialitzats, la taxa més elevada de mort per suïcidi es concentra en homes de més de 75 anys amb problemes mèdics, antecedents de trastorn psiquiàtric i situacions de soledat.

A més de les accions dirigides a aquest col·lectiu, l'ajuntament ha obert una borsa de treball fins al proper dia 20 per contractar a un responsable de desenvolupar el pla de prevenció de la conducta suïcida i salut mental.

La seva labor serà impulsar accions de prevenció universal, com la limitació d'accés a mitjans letals, campanyes informatives, programes escolars de sensibilització i formació d'agents socials.

tracking