Diari Més

Política

Laia Estrada veu «una autèntica aberració» que la Generalitat sigui acusació particular en causes contra independentistes

El regidor de la CUP a Reus Edgar Fernández torna a plantar el jutge en una causa amb el Govern d'acusació

Laia Estrada a les portes del jutjat de Reus.

Laia Estrada veu «una autèntica aberració» que la Generalitat sigui acusació particular en causes contra independentistesCUP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diputada de la CUP Laia Estrada veu «una autèntica aberració»que la Generalitat encara sigui acusació particular en causes judicials contra activistes independentistes. Així ho ha dit a les portes del jutjat de Reus, coincidint amb una concentració de suport al regidor de Reus i portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Edgar Fernández, que estava citat a declarar. De fet, Fernández està citat per una causa on el Govern és acusació particular i se l'acusa de desordres en una manifestació contra la sentència de l'1-O. «El Govern està molt lluny del que cal fer per acabar amb la col·laboració de la Generalitat en la repressió del moviment independentista», ha dit Estrada.
La diputada ha carregat contra «la pinça»que assegura que Generalitat i Estat fan per «perseguir els moviments populars i independentista». A més, ha criticat que la majoria de causes estiguin basades en atestats dels Mossos «totalment fantasiosos»i que «distorsionen la realitat».

Estrada ha admès que el Govern ha fet «passos»al Departament d'Interior, com per exemple el trasllat de la defensa penal dels Mossos al Departament de Presidència o l'impuls d'una comissió d'estudi del model policial, però ha remarcat que encara estan «molt lluny».

Segons Estrada, l'objectiu de la repressió es «desactivar»els moviments al carrer i «generar por»i ha agraït als militants que tot i estar represaliats «planten car, planten els jutjats i els diuen que no pensen entrar i que si volen que col·laborin amb la justícia de pacotilla els hauran d'anar a buscar».

Estrada ha fet aquestes declaracions a les portes del jutjat de Reus, on Fernàndez estava citat a declarar arran de les manifestacions de l'octubre del 2019. El regidor ha recordat que no és l'única causa que de moment té oberta i que ja s'ha negat a comparèixer en les anteriors, igual que aquest dijous. Fernández ha assenyalat la Generalitat com a «principal responsable»i ha fet una crida a «capgirar el cansament i la desesperança i catalitzar-ho en il·lusió i lluita».

tracking