Diari Més

Equipaments

AENA es compromet amb l'estació d'alta velocitat a l'aeroport de Reus

Satisfacció al consistori i a la Cambra de Comerç per la voluntat de tots els agents a seguir endavant amb l'històric projecte

Imatge de la roda de prensa.

L'Ajuntament de Reus afirma que Aena dona suport a l'estació d'alta velocitat a l'aeroportCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus valora com «un pas molt important» el compromís d'AENA amb l'estació d'alta velocitat a l'aeroport. Així ho van comunicar ahir els integrants de la Comissió d'Infraestructures i el president de la Cambra de Comerç, Jordi Just, arran d'una reunió que van mantenir dimecres amb el president d'AENA, Maurici Lucena, i altres representants de l'àmbit aeroportuari a Madrid.

«És molt important que AENA consideri que impulsar una estació contribuirà a la captació de nous vols i millorar el posicionament de l'Aeroport de Reus», va afirmar l'alcalde, tot i que «l'estació intermodal depèn d'ADIF i del ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana». En aquesta línia, els membres del govern municipal van assegurar que «demanarem reunir-nos com més aviat millor» amb els dos òrgans «per accelerar els compromisos adquirits en les taules de treball».

La vicealcaldessa, Noemí Llauradó, va celebrar que es mantingui en peu el projecte que permetrà «arribar a Barcelona en 30 minuts» i contribuint a la sostenibilitat mitjançant el transport col·lectiu. Va insistir en el fet que actualment hi ha «una voluntat molt àmplia al territori» pel que fa a aquest projecte tiri endavant. Llauradó va concretar que, malgrat que AENA veu la connexió amb «bons ulls», el president va recalcar que «com a pas previ» necessiten més detalls per part d'ADIF. D'altra banda, Marina Berasategui, regidora d'Urbanisme i Mobilitat, va assegurar que es farà un seguiment proper dels estudis que ja han estat licitats pel govern central i els quals, entre altres, establirà la ubicació de la futura estació d'AVE. Una vegada comptin amb aquest document, Llauradó va assegurar que la Comissió es tornarà a reunir amb AENA per tal que avaluïn la seva part de la inversió en el projecte, la qual consistiria a connectar l'estació ferroviària amb l'aeroport.

La diputada socialista al Congrés i membre de la Comissió d'Infraestructures del consistori, Sandra Guaita, va posar en valor el «consens» del conjunt del territori i el «compromís» amb la futura estació, tant per part del municipi com el govern de l'estat. Tant Guaita com Just es van mostrar satisfets pel que fa a la reunió de dimecres i els projectes d'infraestructures que afecten la ciutat. El president de la Cambra de Comerç va remarcar la importància del projecte pel que fa a «la competitivitat del nostre teixit econòmic». En aquesta línia, Just va fer una crida a què «Barcelona comenci a tenir en compte» que «som la segona àrea metropolitana» de Catalunya. El president de la Cambra va assegurar que l'estació és «vital» per a l'economia del territori i «no podem perdre més el temps».

Els cinc representants del territori van coincidir a dir que confien que el projecte s'acabi duent a terme, tot i la recent retirada de la inversió de 1.500 milions d'euros del Govern central prevista per a l'ampliació de l'aeroport del Prat. En aquesta línia, l'alcalde Carles Pellicer va assegurar que «mantenim els plans» i va remarcar les «declaracions clares» de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, així com el compromís adquirit per part d'AENA en la reunió, recolzen aquest posicionament. Durant la trobada entre els representants reusencs i AENA es va refermar també el compromís per mantenir les inversions previstes a l'aeroport de la ciutat de 31 milions d'euros al llarg dels pròxims anys.

tracking