Diari Més

Escoles

Un programa educatiu porta l'arquitectura a una escola de Reus

L'objectiu és donar visibilitat a la professió de l'arquitecte i utilitzar l'arquitectura com a eina pedagògica a les aules

Exposició 'Arquisteam' a l'Escola Marià Fortuny

Exposició 'Arquisteam' a l'Escola Marià FortunyOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa educatiu Magnet porta l'arquitectura a l'escola Marià Fortuny de Reus i per potenciar-lo a totes les classes del centre, el col·legi d'arquitectes ha iniciat la campanya «Apadrina una aula».

L'objectiu és donar visibilitat a la professió de l'arquitecte i utilitzar l'arquitectura com a eina pedagògica a les aules, segons informa la delegació de Tarragona del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya (COAC).

Magnet l'impulsa la Fundació Jaume Bofill en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament i, en el cas de Reus, participen el COAC i l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili, amb seu a Reus.

El projecte, segons informa la Fundació Jaume Bofill, es dirigeix a aquells centres que tenen una composició social desequilibrada respecte al seu territori de referència i que compten amb un equip docent compromès amb el canvi i la transformació educativa.

L'escola Marià Fortuny, segons recull la seva pàgina web, considera que l'arquitectura ajuda a capacitar els alumnes en la recerca i el tractament de la informació per exercir amb èxit qualsevol treball intel·lectual, personal i acadèmic.

Magnet es va iniciar en el curs 2019-2020 amb el fil conductor «Transformar amb el llum» que es va plasmar, entre d'altres, amb l'experimentació d'opacitat i transparència; l'elaboració d'un rellotge de sol al pati i gelosies als finestrals.

El curs passat, malgrat la pandèmia, van prosseguir els experiments, exposats en un mapa interactiu i en aquest, el COAC fa una crida als col·legiats per intensificar la col·laboració donats els bons resultats.

tracking