Diari Més

Fetitxe 13 descriu els punts flacs de Catalunya en nou senzill, 'Pàtria'

El raper reusenc Fetitxe 13 publica aquest dimarts un nou senzill

Imatge del videoclip 'Pàtria'.

Fetitxe 13 descriu els punts flacs de Catalunya en nou senzill, 'Pàtria'Fetitxe 13

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El raper reusenc Fetitxe 13 publica aquest dimarts un nou senzill, 'Pàtria', en col·laboració amb Bittah (Tribade) i Toni Mejías (Los Chikos del Maíz), on descriu i dissecciona els punts flacs de Catalunya política i socialment, informa a EFE Nacho Pascual, de la discogràfica Coopula.

'Pàtria' és «el cinquè lliurament» d'una sèrie de video-singles que, amb una periodicitat regular, publica amb el segell Coopula, i ho fa amb la col·laboració de dos pesos pesats del rap polític de l'Estat: la barcelonina Bittah, vocalista integrant de Tribade, i el valencià Toni Mejías, membre de Los Chikos del Maíz.

Després de 'Crush', 'Quan vam creure en nosaltres', 'Veritats com a punys' i 'Farsa' -amb Xavi Ciurans, de Gertrudis-, arriba 'Pàtria', una cançó en la qual Fetitxe 13 descriu els punts flacs de Catalunya, Bittah critica la situació politicosocial d'Espanya i Toni Mejías aborda la hipocresia que encarnen els valors democràtics d'Europa.

Segons Coopula, 'Pàtria' és «una denúncia a l'ús polític del nacionalisme com a maniobra de distracció per no afrontar problemàtiques socials», així com «un judici en poder establert i en la seva utilització del sentiment de pertinença de la ciutadania per justificar la repressió i la retallada de drets i llibertats».

El senzill es va gravar en l'estudi Wood Wave i es va masteritzar en Hardlybrezstudio. Han participat en la seva composició Joël Prieto (Fetitxe 13), Alba Martínez (Bittah), Toni Mejías, Xavier Vallverdú, David Garcia, Nacho Pascual i el productor noruec Deadbeat.

El videoclip, obra de l'agència Impro Produccions i del dissenyador Milvietnams, és una paròdia de les campanyes electorals dels principals partits polítics de l'Estat espanyol.

Amb 'Pàtria', Fetitxe 13 continua amb la publicació, «iniciada fa un any», d'una sèrie de senzills que aniran sortint a la llum de forma regular i que culminaran en la creació d'un nou àlbum, sempre recolzat per exmembres de la banda tarragonina Bongo Botrako.

Fetitxe 13 és un projecte musical que neix en 2009 de la mà de Zime, àlies de Joël Prieto Prats, recitador i escriptor que ha publicat quatre treballs d'estudi: 'Antes de morir yo decido qué me espera' (2011), 'Antes de morir yo decido qué me espera Remixes' (2013), 'This is Tarrako' (2013-2014) i 'This is Tarrako Vol. II' (2014-2015).

Ha realitzat més de 100 concerts per la Península Ibèrica i ha guanyat diversos premis en certàmens musicals com el Reussona (2n premi el 2010), el D.O. Tarragona (Premi PartyTura PartyTecla al millor grup de menys de 30 anys en 2011), el Vinebresona (1r premi en 2012) i el Track (3r premi el 2012).

tracking