Diari Més

Arquitectura

Reus acull un taller internacional sobre arquitectura i disseny

Durant deu dies, professors i estudiants de diverses universitats europees abordaran elements urbans de la ciutat

Estudiants i professors europeus reflexionen sobre àrees estratègiques per a la transformació de la ciutat al Reus Architecture & Urban Design International Workshop

Reus acull un taller internacional sobre arquitectura i dissenyCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus acull, des d'ahir i fins al 10 de setembre, un taller internacional sobre arquitectura i disseny en el qual durant deu dies, professors i estudiants de diverses universitats europees abordaran elements urbans de la ciutat.

'EAR RAW: Reus Architecture & Urban Design International Workshop' planteja una reflexió pedagògica i experimental sobre la mobilitat, el patrimoni postindustrial i l'emergència habitacional, segons informa el consistori reusenc.

Ho organitza conjuntament amb l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili (URV), amb la col·laboració de la delegació de Tarragona del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya (COAC).

Els participants treballaran sobre com aprofitar les infraestructures per descarbonitzar les rutes quotidianes i plantejaran nous usos per a un edifici postindustrial, des d'habitatges col·lectius cooperatius a intercanvi de mercaderies.

Respecte a l'emergència habitacional, plantejaran desincentivar l'especulació immobiliària amb habitatges cooperatius i recolonitzar zones rurals despoblades.

La metodologia del taller divideix els participants en sis grups, que analitzaran el Camí de Riudoms, la carretera de Salou i el carrer del Roser, tres eixos considerats estratègics per a la transformació de la ciutat.

tracking