Diari Més

El festival de curtmetratges sobre salut mental 'Psicurt' ofereix un espai per a estudiants

El festival de curtmetratges sobre salut mental té una secció per a joves encara oberta a inscripció

Imatge del 'Psicurt' de l'any passat.

El festival de curtmetratges sobre salut mental 'Psicurt' ofereix un espai per a estudiantsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival de curtmetratges sobre salut mental Psicurt, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, l'Ajuntament de Reus i l'Ajuntament de Tarragona, ofereix un espai per a joves creadors anomenat Educurt exprés. Aquesta categoria està destinada a estudiants d'Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Cicles Formatius i Universitat. Poden participar-hi curtmetratges de ficció de producció en català i amb una durada màxima de 5 minuts, incloent-hi els crèdits. L'enregistrament es realitzarà a Reus i Tarragona durant el cap de setmana del festival, el qual se celebrarà enguany entre el 7 i el 10 d'octubre. Al curtmetratge hauran d'aparèixer un element i unes localitzacions que proposarà l'organització en el moment de l'inici del concurs. El premi és de 500 euros per al curtmetratge guanyador fet per estudiants universitaris i 500 euros també pel curtmetratge guanyador fet per estudiants d'ESO, BAT i cicles formatius.

Tot i que el Piscurt va tancar el període d'inscripció de la seva sisena edició al juliol amb un total de 239 obres inscrites entre la secció oficial i la secció Educurt amb temàtiques com la violència masclista, l'assetjament escolar, el suïcidi, el dol, l'estigmatització de les malalties mentals o les addiccions, entre altres; el període d'inscripció a la secció Educurt exprés continua obert fins al pròxim 30 de setembre.

L'organització assegura que un any més, el Psicurt es consolida com un dels festivals temàtics relacionats amb la salut mental més importants del territori espanyol, tant per la qualitat de les obres rebudes com per la labor que el festival realitza als centres educatius que demanen participar en l'activitat complementària. Aquesta última consisteix en la projecció dels curts en els centres participants i un debat posterior amb l'alumnat sobre la temàtica de cadascun dels curtmetratges que han vist.

Per tal de poder accedir a la projecció dels curtmetratges durant els dies del festival és necessari inscriure's prèviament tot i que l'entrada és gratuïta. Enguany, com ja es va fer l'any passat, el Piscurt se celebra amb passis simultanis a les ciutats de Reus, al Teatre Bartrina, i Tarragona, a l'Antiga Audiència. Els premis ascendeixen als 6.000 euros repartits entre les diferents categories del festival. L'any 2020, tres dels quinze curtmetratges finalistes del festival van estar preseleccionats pels Premis Goya i un d'ells, A la cara, de Javier Marco Rico, es va endur el Goya al millor curtmetratge de ficció. Els guanyadors de la secció oficial l'any passat van ser Cocodrilo, Els que callen, Nunca te dejé sola i Otra forma de caminar. Els guanyadors de la secció Educurt van ser Antinatural i Cuquets de Llum; mentre que el curtmetratge Desert va ser el premiat entre els participants a l'Educurt exprés.

tracking