Diari Més

Municipal

Els usuaris de les piscines de Reus lamenten que acabi ja la temporada d'estiu

Asseguren que en voldrien gaudir fins a mitjans de setembre, però lloen la gestió quant a la covid-19

Imatge de les instal·lacions de les piscines municipals del parc dels Capellans el passat 25 de juliol.

Els usuaris de les piscines de Reus lamenten que acabi ja la temporada d'estiuGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'última jornada d'obertura de les piscines municipals va tenir un regust agredolç per alguns dels usuaris, ja que lamenten que «ens agradaria poder gaudir de les instal·lacions més temps». Tot i que el temps no acompanyava, ja que va estar nuvolat tot el dia, algunes persones es van apropar a les piscines del parc dels Capellans des de primera hora del matí per acomiadar la temporada d'estiu d'enguany, la qual va començar el passat 21 de juny.

Aquest sentiment ha estat compartit per la majoria d'usuaris que entraven cap a primera hora del matí a la piscina. Un grup de quatre joves va assegurar que «hem vingut molt aquest estiu, però se'ns ha fet curt». Van considerar que el 29 d'agost és molt aviat per tancar les piscines i «ens hagués agradat que estigués oberta, almenys, fins que comencem les classes a l'institut» a mitjans del mes de setembre. Dues famílies amb infants van coincidir totalment amb l'opinió dels joves, ja que «encara falten dues setmanes per tornar a la rutina» i van assegurar que «la piscina està molt bé per passar una estona fent alguna cosa diferent i refrescant-nos els dies de molta calor», els quals «no crec que acabin ja, així que ara ens tocarà suar», va bromejar el pare. «Trobarem a faltar banyar-nos a la piscina» i «fer nous amics», van dir els petits. «És una pena», va assegurar la mare, «però almenys enguany hem pogut gaudir de la piscina després de l'any de pandèmia», va dir referint-se a la reobertura d'aquest any, ja que l'any passat no es van arribar a obrir les instal·lacions del parc dels Capellans. Una altra usuària acompanyada per tres infants va assegurar que «justament avui és el primer dia que venim», però «ens n'han parlat molt bé» i «semblen grans les instal·lacions».

Però no només les famílies amb infants o els mateixos joves comparteixen aquest sentiment. «M'agradaria que estigués oberta més temps, ja que vinc a fer exercici i em va molt bé», va lamentar un usuari, veí de la zona, qui va assegurar haver-hi anat gairebé tots els dies. «S'hi està molt a gust» i «és una llàstima no poder utilitzar-la més mentre fa bon temps», va lamentar.

Tots els usuaris habituals de les instal·lacions aquàtiques de la ciutat es van mostrar molt contents per la gestió de les mesures sanitàries arran de la covid-19 durant aquesta temporada d'estiu. «Jo mateix m'he quedat fora alguna tarda quan l'aforament ja estava complet», va assegurar un dels usuaris amb passi mensual, «però és clar que és necessari perquè no hi hagi contagis». El mateix usuari va lloar «la neteja constant» de les instal·lacions per part del personal durant aquests mesos i va assegurar que «sempre veus algú desinfectant». «M'he sentit molt segur, i en cap moment he vist aglomeracions», va explicar un altre usuari freqüent. En aquesta línia, una tercera usuària recorrent va dir que «les instal·lacions són molt espaioses i no sents que estàs en contacte constant amb la resta de gent».

L'afluència no ha variat gaire

Des de l'Ajuntament va assegurar que l'afluència de públic s'ha mantingut similar a l'any 2019, amb una mitjana diària de 450 usuaris, inclosos els participants en activitats i casals. L'aforament màxim marcat per les mesures per aturar la covid-19 s'ha assolit sis dies, principalment en caps de setmana i coincidint parcialment amb l'onada de calor. El regidor d'Esports, Pep Cuerba, va considerar que la reobertura de les piscines «s'ha desenvolupat amb total normalitat i amb una bona afluència d'usuaris». El regidor també va lloar el comportament dels usuaris pel que fa a l'acompliment de les mesures sanitàries.

tracking