Diari Més

Un brot de covid afecta a 16 treballadors de sala d'emergències 112 de Reus

Aquest brot s'ha declarat poc després que el sindicat CGT anunciés una vaga indefinida

Una imatge d'arxiu de les instal·lacions del 112.

Mossos traslladarà a l'edifici 112 tres sales regionals de comandamentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un brot de covid-19 afecta a 16 treballadors de la sala d'emergències del 112 de Reus (Tarragona), ha confirmat el departament de Salut.

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) dels Mossos d'Esquadra ha denunciat aquest dimecres del brot davant el Servei d'Administració de la Regió Policial del Camp de Tarragona i la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral del Departament d'Interior.

Aquesta organització ha reclamat desinfectar l'edifici, prendre mesures per a atallar els contagis i assegurar el servei ordinari per a evitar major càrrega de treball dels efectius policials.

Està previst que avui mateix es desinfecti la sala 112 i els espais comuns de l'edifici, com el menjador i els vestuaris.

A més, s'ha començat a enviar a la seva casa a les persones de la plantilla especialment vulnerables i, en relació al garbellat massiu previst, el Servei d'Administració de la Regió Policial seguirà les indicacions marcades pel Departament de Salut.

El servei de la sala 112 es cobrirà amb hores extraordinàries i, finalment, el sindicat crida a la prudència i recorda que, en cas de símptomes, cal guardar quarantena.

Aquest brot s'ha declarat poc després que el sindicat CGT anunciés una vaga indefinida en els centres d'emergències 112 de Reus i de la Zona Franca de Barcelona a partir del pròxim dia 21 d'aquest mes.

La gestió de les emergències del 112 es va adjudicar a l'empresa Ferrovial, després de declarar-se en suspensió de creditors el Grupo Norte, fins llavors concessionària d'aquest servei.

La plantilla demana deixar de ser externa i també reclama un conveni col·lectiu propi d'acord amb les seves funcions, ja que actualment es regeix pel dels 'call center'.

tracking