Diari Més

Mobilitat

Reus espera traslladar 3 línies més a la nova estació de busos interurbans

El canvi de parada d'autobusos interurbans ha permès descongestionar la plaça de les Oques i millorar el servei pels usuaris

Trinitat Castro, David Prat i Carles Pellicer durant la visita a la nova estació de busos interurbans.

Reus espera traslladar 3 línies més a la nova estació de busos interurbansGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les tres línies d'autobús interurbà que encara operen a la plaça de les Oques podrien acabar-se traslladant a la nova estació Reus Centre-Passeig, ubicada davant de la Biblioteca Central Xavier Amorós. Així ho van anunciar durant la valoració de la primera setmana en funcionament de la infraestructura en la qual hi van participar l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; la directora dels Serveis Territorials a Tarragona del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Trinitat Castro; i la regidora d'Urbanisme i Mobilitat i presidenta de Reus Transport, Marina Berasategui; acompanyats pel delegat del Servei Territorial de Transports i el gerent de Reus Transport Públic. Els representants de les diferents institucions van visitar ahir al matí la parada de busos interurbans molt satisfets pels resultats obtinguts.

Pràcticament totes les línies d'autobús interurbà operen des de dilluns 26 de juliol des de l'estació Reus Centre. A la plaça de les Oques hi segueixen operant els busos municipals i tres línies interurbanes corresponents a les connexions de Reus amb Salou, amb Falset i amb Castellvell i Almoster. Aquestes tres són les que des de Serveis territorials es valorarà traslladar a la nova parada arran «dels beneficis de la implantació». Els motius pels quals no s'ha realitzat encara el canvi d'estació d'aquestes tres línies són diversos. D'una banda, els estudis realitzats prèviament concloïen que, arran del seu recorregut, haurien de passar de totes maneres per la plaça de les Oques i van veure que els usuaris del transport no obtindrien «un benefici de temps» amb el trasllat de l'estació. De l'altra, Castro va insistir en la importància que l'empresa concessionària doni el vistiplau per a realitzar aquest canvi d'ubicació.

Pellicer va considerar que la ubicació en la qual es troba la nova estació és idònia per a «desbloquejar la situació de mobilitat» en la qual es trobava la plaça de les Oques, ja que hi confluïen diversos busos tant municipals com interurbans i col·lapsaven el trànsit. L'alcalde va assegurar que aquest era un projecte «molt esperat, sobretot per als veïns de les Oques», en el qual es va començar a treballar l'any 2018. També va celebrar que el canvi hagi aportat «més comoditat i qualitat al servei». Berasategui va explicar que per dur a terme el projecte es van reduir quatre places de la zona blava, però va assegurar que «la configuració d'aquesta parada permet la futura transformació en zona verda» de la zona tal com estava previst. La regidora va celebrar l'actual fluïdesa del trànsit a la plaça, tot i que va explicar que durant aquesta primera setmana s'han «detectat algunes cues en algun moment puntual en algun punt semafòric dels que s'hi han arrenjat per fer possible aquest trasllat», però va assegurar que «estem treballant per acabar-ho d'adaptar».

La parada amb més usuaris

La parada d'autobusos de la plaça de les Oques «és la parada que té un major nombre d'usuaris», els quals, segons dades de la Generalitat ronden els 600.000 anuals, va assegurar Castro. Pel que fa a les expedicions va explicar que és la segona estació de la ciutat amb 300 expedicions diàries, després de l'estació d'autobusos de Reus en la qual es registren unes 500, tot i que quant al nombre d'usuaris les Oques, i ara la nova estació al carrer Doctor Frías, duplica la xifra. D'aquí la necessitat de traslladar el gruix de les operacions i usuaris a una zona qualificada per Pellicer com a «més tranquil·la».

tracking