Diari Més

Mobilitat

Un conductor de bus Plana: «Aturar el bus a la plaça de les Oques de Reus era caòtic, aquí estem molt millor»

Tot i que les opinions dels usuaris pel que fa a la nova estació de busos interurbans és diversa, tots coincideixen en la necessitat urgent d'aquest trasllat

Usuaris del transport públic esperant per pujar a l'autobús a la parada Reus Centre (Passeig)

Un conductor de bus Plana: «Aturar el bus a la plaça de les Oques de Reus era caòtic, aquí estem molt millor»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Aturar el bus a la plaça de les Oques era caòtic, aquí estem molt millor», va assegurar un dels conductors dels autobusos Plana referint-se a la nova parada de bus interurbà, anomenada Reus Centre (Passeig), la qual està situada davant de la Biblioteca Xavier Amorós. «A la plaça de vegades hi coincidíem tres busos alhora, i el primer que arribava podia aturar-se a la parada, però la resta havíem d'estar fent tombs a la rotonda», va relatar. També va lamentar que en alguna ocasió «ens ha caigut alguna denúncia per deixar baixar passatgers fora de la parada», però va assegurar que no hi havia alternativa donada la situació de col·lapse de la plaça.

Juan Carlos, d'autocars Plana, va assegurar que la nova parada que va entrar en funcionament el passat dilluns, ha significat «una descongestió del trànsit molt important per la zona». Va afegir que és molt més còmoda, tant pels conductors com pels usuaris, ja que actualment hi poden estacionar fins a cinc autocars alhora.

La gran majoria dels usuaris van coincidir que calia traslladar les parades de busos interurbans de la plaça de les Oques per tal de descongestionar-la, tot i que el nou emplaçament no sembla estar a gust de tothom. Alguns dels usuaris habituals, sobretot residents en altres localitats, van assegurar que preferien l'antiga ubicació, ja que «estava més a prop del Mercat i altres serveis per als quals venim a Reus». A més, van qüestionar el perquè del trasllat de només algunes rutes. D'altres es van queixar de què a l'actual emplaçament no hi ha tanta ombra com a les parades de la plaça, la qual cosa «fa l'espera més molesta».

Molts d'altres, però, es van mostrar molt contents pel trasllat de les nou línies d'autobús interurbà i van assegurar que «ara és molt més fàcil ubicar el bus que busques, i molt més còmode per pujar-hi». Alguns usuaris que han hagut d'agafar tant el bus interurbà com l'urbà, van assegurar que «es nota molt el canvi» i que «el trànsit a les Oques és molt més fluït». Relaten que aquest canvi serà molt positiu per a l'eficiència del transport, ja que «a la plaça de vegades es posaven camions a descarregar davant del bus, i aquest s'endarreria». A més, els veïns de la zona es van mostrar contents de tenir l'estació a prop, i van assegurar que el nou emplaçament «segueix estant molt ben ubicat per a arribar ràpidament al centre». Tot i això, una usuària que hi era per primera vegada es va mostrar sorpresa de què la nova ubicació «segueixi estant rodejada d'habitatges», ja que pensava que «s'hauria traslladat a una zona on els busos no molestessin als veïns del voltant».

Juan Carlos va reconèixer que «la gent estava confusa, sobretot durant el primer dia», però va assegurar que el trasllat de les línies al carrer Doctor Frias «està ben senyalitzat i hi ha persones informant a la plaça de les Oques». Els mateixos usuaris també van valorar molt positivament la tasca d'informació i difusió pel que fa a aquest canvi.

Algun usuari també va incidir en la necessitat de què l'Ajuntament consulti a la ciutadania, tal com ja es va fer des del departament de Territori abans de començar les obres, pel que fa a la satisfacció amb el nou emplaçament de la parada.

Línies afectades pel canvi

Les nou rutes d'autobús interurbà que s'han traslladat a la parada situada davant de la biblioteca central són: Pratdip-Reus-Tarragona; (e4) Tarragona-Reus; (N1) Reus-Tarragona; l'Argentera-Duesaigües, de l'empresa HISA; i la Granadella-Tarragona-Barcelona; Reus-Vilaplana (urbanització Portugal); Vilanova de Prades-Prades-Reus; Reus-les Borges del Camp-Alforja-Vilaplana-Reus; i Arbolí-Alforja-Reus, de l'empresa Plana. Les línies interurbanes que segueixen parant a les Oques són: Reus-Castellvell-Almoster; (e5) Reus-Salou; Reus-Salou poble i platja; (N2) Reus-Salou; i la Figuera-Reus. Els busos urbans també seguiran parant a la plaça.

tracking