Diari Més

Societat

Infants reusencs en situació de vulnerabilitat es beneficien de casals gratuïts

Enguany el programa de la regidoria de Benestar Social 'Conviu l'estiu' gira entorn la màgia

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella durant la visita a un dels casals 'Conviu l'estiu'.

Infants reusencs en situació de vulnerabilitat es beneficien de casals gratuïtsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa de la regidoria de Benestar Social Conviu l'estiu ofereix des de fa quatre setmanes, i fins a la segona quinzena d'agost, 120 places setmanals adreçades als infants de la ciutat entre 3 i 11 anys en situació de vulnerabilitat. Durant la valoració de l'activitat que enguany gira entorn la temàtica de la màgia, la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, va lamentar que el nombre de famílies afectades per situacions socioeconòmiques adverses a Reus ha incrementat arran de la covid-19 i de la crisi econòmica que se'n deriva. Vilella va considerar que «és més necessari que mai oferir aquest tipus de serveis» per «cuidar de la salut emocional d'aquestes famílies». Per aquest mateix motiu es va decidir suspendre l'habitual pagament simbòlic d'altres anys, per «garantir-hi l'accés a tothom».

La regidora va valorar molt positivament la rebuda i el desenvolupament de les activitats d'estiu organitzades des de l'àrea de benestar social enguany. Va insistir en la necessitat d'aquesta mena de programes «per garantir que tots els infants puguin accedir a activitats de lleure d'estiu, independentment de la situació socioeconòmica de les seves famílies», així com en els beneficis que els poden aportar activitats reglades. Encara que aquest servei prioritzi a infants que estan passant per situacions crítiques, ja que està emmarcat en el programa d'intervenció socioeducativa que dura tot l'any, Vilella va explicar que també s'han utilitzat per a apropar l'oferta d'activitats d'estiu als barris de tal forma que hi poguessin participar també altres nens i nenes. D'aquesta manera la regidoria ha organitzat enguany el programa al Centre Cívic Migjorn, al Districte V; a l'Escola Mowgli del barri Gaudí; i a l'Escola Rosa Sensat, al barri sant Josep Obrer. Aquestes ubicacions van ser escollides pensant en «la llunyania d'aquests barris del centre».

La regidora es va mostrar molt satisfeta d'haver pogut organitzar el programa augmentant el nombre de places a cada centre respecte a l'any passat a 40, tot i no estar encara als nivells d'anys anteriors a la pandèmia. Aquests infants estan organitzats en grups bombolla estables per franges d'edat. Vilella va celebrar el bon seguiment de les mesures sanitàries als tres centres, ja que «no s'ha alterat l'activitat» a causa de casos positius de covid-19 entre els participants.

A més del programa Conviu l'estiu, la regidoria de Benestar Social també subvenciona l'assistència de 118 infants de famílies en situació de vulnerabilitat als casals de les entitats i als municipals organitzats per la regidoria d'Educació a altres punts de la ciutat.

tracking