Diari Més

Societat

Les piscines municipals de Reus registren la mateixa afluència que el 2019

L'afluència ronda els 450 usuaris diaris i es mantenen les activitats, tot i que amb un aforament limitat de les instal·lacions

Imatge de les piscines municipals de Reus.

Les piscines municipals de Reus registren la mateixa afluència que el 2019Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La temporada d'estiu a les piscines municipals del Parc dels Capellans s'està desenvolupant amb normalitat i amb una afluència de públic similar a la registrada l'estiu de 2019, abans de la pandèmia. Josep Cuerba, regidor d'Esports de l'Ajuntament i president de Reus Esport i Lleure SA va assegurar que «l'afluència de públic a les piscines se situa en els nivells d'altres anys», ja que la mitjana d'usuaris diaris de les instal·lacions se situa al voltant dels 450, inclosos els participants en activitats i casals, entrades i abonaments.

Les piscines van donar inici a la seva activitat d'estiu el passat 21 de juny d'enguany, després que la temporada passada no poguessin obrir arran de la pandèmia. La reobertura es va dur a terme amb les adaptacions i restriccions derivades de les mesures de prevenció de la covid-19, les quals impliquen la reducció de l'aforament; l'obligatorietat de mantenir la distància de seguretat interpersonal mínima d'1,5 metres i de portar mascareta a les taquilles d'entrada i als accessos; així com l'establiment de reforços de neteja extraordinaris. Pel que fa al compliment de les mesures de prevenció, Cuerba va considerar que «la dinàmica de les piscines funciona de manera molt correcta i les mesures adoptades per millorar la gestió del servei, especialment al punt de venda i a les circulacions d'entrada i sortida, funcionen molt bé».

Malgrat aquestes modificacions, les activitats que es desenvolupen a les instal·lacions no s'han vist afectades. En concret, l'activitat d'Aiguagym, adreçada al públic en general a partir dels 16 anys, s'està desenvolupant amb total normalitat cada matí de dilluns a dijous, previ a l'obertura al públic. Totes aquelles persones interessades a participar de l'activitat poden inscriure's al Pavelló Olímpic fins al 6 d'agost, en horari de 10 a 14 h., o adquirir l'entrada a la taquilla de les piscines abans de cada sessió. A més, les piscines segueixen donant servei a grups organitzats de casals o altres activitats d'estiu. Enguany s'ha organitzat de forma que permet distribuir els grups entre tots els dies de la setmana i limitar el nombre màxim d'usuaris per tal d'evitar aglomeracions. Per aquest mateix motiu, s'ha destinat una zona delimitada a l'espai de platja de la piscina per als grups.

Pel que fa a les tarifes també s'han mantingut en els paràmetres dels últims anys. També s'han mantingut les tarifes rebaixades per a infants, joves i tercera edat. Dins de les modalitats d'entrada, aquesta edició afectada per la pandèmia ha mantingut els passis mensuals, de temporada, els bons 10 i les entrades diàries i de matí o tarda, amb l'única restricció de l'aforament vigent en cada moment. L'aforament màxim de la instal·lació, que ha comportat la limitació d'accés, s'ha assolit sis dies, coincidint bàsicament en cap de setmana.

Cuerba va valorar molt positivament les primeres quatre setmanes d'activitat de les piscines, tant pel que fa a l'afluència com a les mesures sanitàries. Les instal·lacions del Parc dels Capellans romandran obertes fins al 29 d'agost, en horari de les 11 del matí a les 8 del vespre cada dia de la setmana.

tracking