Diari Més

Societat

Una associació animalista denúncia l'Ajuntament de Reus per permetre les punxes anticoloms als edificis

Afirma que el sistema no discrimina i afecta altres aus, també les protegides

Imatge facilitada per ACTYMA d'un falciot que va morir atrapat a unes punxes anticloms.

Una associació animalista denúncia l'Ajuntament de Reus per permetre les punxes anticoloms als edificisACTYMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'AsociaciónContra la TorturayelMaltratoAnimal (ACTYMA) ha anunciat la presentació d'una denúncia contra l'Ajuntament de Reus davant els Serveis Territorials d'Acció climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona.

La queixa és perquè el consistori atorga permisos per la col·locació de punxesanticolomsa edificis del municipi, «per impedir que facin el niu o es posin allí on s'instal·len».

Segons l'associació, aquests dispositiusanticolomsvulneren, presumptament, la Llei de Protecció dels Animals i la Llei del Patrimoni Natural i la Biodiversitat. PerACTYMA, aquests sistemes provoquen la mort indiscriminada de diferents aus, «fins i tot d'espècies protegides, clavades a les punxes, patint una mort lenta i cruel».

L'associació afegeix un exemple. Segons afirmen, a la plaça del nen de les Oques de Reus uns vianants es van trobar a terra unfalciot, clavat entre punxes que van caure d'un edifici pròxim. A causa dels intents de l'ocell d'alliberar-se, va arrencar part de la instal·lació, que va caure a la vorera, «quedant l'animal atrapat fins a morir».

ACTYMAafegeix en aquest cas exemplificador que «les punxes, un conjunt de 20 o més, podrien haver-se clavat a algun vianant que circulava pel carrer, suposant un greu perill».

En conseqüència, segons l'associació, demana que s'obri un expedient sancionador al consistori reusenc i demana, «que aquest ajuntament promulgui la urgent retirada de punxesanticoloms».

tracking