Diari Més

Evadir-se i descobrir un petit continent tropical, ara més a prop de Reus

Binter uneix la capital del Baix Camp amb Gran Canària amb dos vols setmanals, cosa que s'ha convertit en l'excusa perfecta per a visitar una illa que ofereix tot allò que un imagina i més

Les dunes de Maspalomas, al sud de Gran Canària, són un dels principals atractius de l'illa.

dunes MaspalomasCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dunes de sorra fina que es fonen amb la platja i el mar. Cims de roca volcànica que semblen esculpits a l'aire per la força d'un déu primitiu. Petits poblets on respirar l'encant de la vida tranquil·la i l'essència d'una illa on es viu una eterna primavera. Boscos frondosos amb espècies endèmiques on els núvols es converteixen en un mar. I tot maridat amb una gastronomia deliciosa i una gent de caràcter amable i hospitalari que es converteixen en el millor descobriment del viatge. Aquestes i moltes altres raons són les que expliquen que es conegui a Gran Canària com el continent en miniatura. I és que la tercera illa més gran de l'arxipèlag canari és un gresol de cultures i contrastos que s'ha convertit en una de les destinacions més buscades per a viatgers d'arreu.

Des del passat 1 de juliol, aquest paradís tropical està més a prop de Reus. L'aerolínia Binter ha estrenat una línia regular amb dos vols setmanal durant tot l'any entre l'aeroport de Reus i el de Las Palmas de Gran Canaria, que s'ha convertit en l'excusa perfecta per a incloure l'illa en la nostra llista de destinacions a visitar en les pròximes vacances.

Recorrem l'illa de la mà dels guies turístics Selene Álvarez i Marc Llorens per a descobrir els imprescindibles en qualsevol viatge a Gran Canària així com algunes sorpreses que deixen bocabadat.

Rumb a la capital

Una bona manera de començar el viatge és dirigir-nos a la capital. Las Palmas de Gran Canaria uneix història, cultura amb entorns naturals singulars i tot en una gran urb farcida d'oportunitats per al viatger. Testimoni viu del passat de l'illa, Las Palmas permet entendre com ha evolucionat aquest racó de món des de l'època dels colonitzadors i fins als nostres dies. L'essència de la ciutat es pot descobrir tot passejant pels pintorescos barris de Vegueta i Triana. El primer, farcit de carrerons, es nodreix del llegat que es va deixar a la ciutat després de la seva fundació. Alguns dels indrets que acull són la Catedral de Santa Ana o la Casa de Colón.

Després de deixar-nos encisar per Vegueta posem rumb nord cap a Triana. Les cases de colors evidencien les influències del modernisme colonial i ens transporten cap a una època on la capital jugava un paper clau en el comerç marítim mundial. Més enllà de la seva àmplia oferta gastronòmica i comercial, Triana va ser la primera llar de Benito Pérez Galdós, i justament la casa nadíua de l'escriptor és ara un museu que es pot visitar per aprofundir més en la seva figura.

Si ens ve de gust respirar una mica de tranquil·litat, el parc de Doramas serà el nostre petit refugi. El pulmó verd de la ciutat està a tocar d'un altre dels punts emblemàtics, l'Hotel Santa Catalina, que va acollir burgesos, viatgers d'arreu i fins i tot a Gregory Peck quan va visitar l'illa per a rodar Moby Dick.

No podem marxar de Las Palmas de Gran Canaria sense visitar l'arxiconeguda platja de Las Canteras, considerada la millor platja urbana d'Europa i una meca per als surfistes d'arreu. La ciutat, però, té una sorpresa amagada. Si seguim per la costa des de Las Canteras en direcció nord, cap a La Isleta, ens trobarem amb el Confital, una zona amb litoral més abrupte i d'alt valor natural que es pot resseguir a través d'un camí que ens durà fins al Mirador de la Cruz, on podrem contemplar una impressionant panoràmica de la ciutat i l'Atlàntic.

Cap a terres càlides

Las Palmas de Gran Canaria atrapa. Però només és la punta de l'iceberg de tot allò que ofereix aquest petit continent. I és que per a descobrir l'autèntica essència de l'illa ens tocarà llogar un vehicle o agafar un bus i llençar-nos a l'aventura. Una de les rutes que podem fer ens du cap al sud de l'illa. Epicentre turístic per excel·lència gràcies a l'enorme oferta hotelera a tocar de platja, el sud de Gran Canària combina la calor que s'espera de les latituds tropicals amb un oceà d'aigües refrescants on banyar-nos o practicar tota mena d'esports aquàtics.

Ara bé, si hi ha un indret que no podem perdre'ns a l'extrem més meridional de l'illa són les dunes de Maspalomas. Es tracta d'una extensió de 400 hectàrees a escassos metres de l'Atlàntic, que ens fa sentir com si ens trobéssim al bell mig del Sàhara. Cal tenir en compte que per a frenar el seu retrocés i evitar que desapareguin arran de l'acció humana, des de l'any passat només es poden visitar seguint els senders indicats al llarg de l'espai. Una manera divertida de recorre-les és fer-ho a lloms d'un camell.

La veritable joia de l'illa

Veure amb els nostres ulls aquells indrets que omplen Instagram de fotografies inspiradores és cada cop més l'objectiu de molta gent quan fa turisme. Ara bé, els veritables viatgers busquen captivar-se amb estampes úniques que parlen per si soles. L'interior de Gran Canària és justament aquesta mena d'indrets.

Carreteres sinuoses ens duen cap a poblets de postal com Teror, on podem veure la tradicional arquitectura canària, on es combina la pedra volcànica, les cases de colors vius i els balcons de fusta; Tejeda, inclòs a la llista dels pobles més bonics d'Espanya, o Artenara, on hi trobarem el mirador d'Unamuno. Des d'aquest mirador podem contemplar el Roque Bentayga —centre espiritiual per als aborígens i un dels cims més emblemàtics de l'illa, junt amb el Roque Nublo— i les formacions muntanyoses que l'escriptor va descriure com a «tempesta petrificada». Actualment formen part del conjunt de Risco Caído y las Montañas Sagradas de Gran Canaria, que està declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO.

A mesura que ens endinsem al cor de l'illa podem veure fenòmens naturals espectaculars com el mar de núvols i boscos de pi canari que tenyeixen de verd valls i barrancs. Alguns d'aquests paratges s'han convertit en un lloc ideal per al cultiu de la vinya. La combinació de l'altura, la latitud, el sòl volcànic i les varietats de vinya prèvies a la fil·loxera donen un caràcter únic als vins produïts a l'illa, que des d'aquest estiu es poden descobrir tot seguint la Ruta del Vino de Gran Canaria; una nova experiència sensorial que encara fa més gran aquest petit continent.

Comoditat i serveis afegits, les claus de viatjar amb Binter Confort, sostenibilitat i bon servei són les característiques que millor defineixen Binter. La nova ruta entre Reus i Las Palmas de Gran Canaria està operada pels nous Embraer E192-E2, els reactors de passadís únic més silenciosos i eficients de la seva classe. Aquesta configuració permet oferir més espai als passatgers, cosa que es tradueix en una major comoditat. A tot això cal sumar-hi, l'atenció al detall de Binter, amb un servei a bord d'alta gamma que inclou un càtering de cortesia durant el trajecte, la possibilitat de facturar una maleta sense cost i així com d'agafar un vol de connexió cap a qualsevol de les altres illes de l'arxipèlag sense cost afegit. Fins dilluns, la companyia té una promoció especial per a volar entre Reus i Las Palmas des de 74 euros durant els mesos de setembre i octubre. Més informació al web www.bintercanarias.com.

tracking