Diari Més

Societat

ARSU reclama mitjans per ampliar els horaris del centre de La Illeta de Reus

L'entitat ha participat en l'elaboració del Pla sobre Drogues que ha d'aprovar el ple municipal avui

Acte en conmemoració a les víctimes de les drogues de dimecres.

ARSU reclama mitjans per ampliar els horaris del centre de La Illeta de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Reus Som Útils (ARSU) va reclamar a l'Ajuntament, entre altres, més mitjans per poder ampliar els horaris del centre de La Illeta durant el procés participatiu per a l'elaboració del nou Pla sobre Drogues de Reus 2021-2025. ARSU està formada per persones que consumeixen o han consumit drogues i d'altres sensibilitzades amb el fenomen i ha estat una de les associacions participants en el procés d'elaboració del pla, el qual ha de ser aprovat pel ple municipal d'avui. Aquest pla substituirà el vigent entre els anys 2016 i 2020.

Antoni Llort, membre d'ARSU, va explicar que l'associació va formar part del procés participatiu per proposar accions que s'haurien d'incloure en el pla d'enguany per tal de millorar-lo, de la mateixa manera que ja ho van fer amb l'anterior. Va relatar que aquest procés participatiu es va realitzar mitjançant uns qüestionaris online al web del Servei d'Addiccions i Salut Mental de l'hospital. Llort va explicar que l'associació va aportar diverses idees, sobretot pel que fa a l'augment de recursos per a les entitats que treballen amb persones afectades. Va recalcar que «ens sentim ben recolzats», però «considerem que sempre es pot millorar». En aquesta línia, ARSU va proposar incrementar els recursos tant humans com econòmics disponibles per al centre La Illeta amb l'objectiu que pugui estar obert més hores. Aquest centre ofereix serveis que van des de la supervisió del consum, la cobertura de necessitats bàsiques, la integració i participació social. També es van fer altres propostes com una sala de consum vigilat fixa o l'establiment d'un punt d'anàlisi de substàncies i d'informació per a la ciutadania «en la qual estem treballant».

Llort va explicar que el nou Pla sobre Drogues hauria patit sobretot canvis pel que fa a l'estructura amb una reorganització dels objectius per tal de simplificar-lo i facilitar la tasca d'anàlisi i seguiment col·lectiva. Llort va qualificar d'«encert» l'esforç del consistori d'«adaptar-lo més a la nostra realitat». Llort va remarcar que una de les principals mancances de l'anterior pla era l'estructura dels espais d'organització i es va mostrar satisfet que el nou pla estableixi com ha de ser la participació de les entitats de manera clara tant pel que fa a «l'aportació d'idees» com en el seguiment.

tracking