Diari Més

Mobilitat

L'estació de Bellissens de Reus entrarà en funcionament a partir del 2025

El ple municipal de divendres aprovarà el conveni amb ADIF que fixa el calendari i el finançament, de 10,73 MEUR

Carles Pellicer, Noemí Llauradó, Marina Berasategui i Andreu Martín a l'emplaçament de l'estació.

L'estació de Bellissens entrarà en funcionament a partir del 2025Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Judith Llauradó

L'estació ferroviària de Bellissens, al sud de Reus, serà una realitat l'any 2025. Així ho van comunicar ahir l'alcalde, Carles Pellicer; la vicealcaldessa, Noemí Llauradó; la regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui; i el portaveu del PSC, Andreu Martín, qui també forma part de la Comissió d'Infraestructures de l'Ajuntament. En aquesta línia, el conveni definitiu amb ADIF serà aprovat al ple municipal d'aquest divendres. Aquest document fixa el calendari establert per al projecte, el qual preveu la finalització de les obres d'aquí a quatre anys, i el finançament, que s'eleva a un total de 10,73 milions d'euros. Aquest pressupost, segons van explicar els membres del govern municipal, inclourà la redacció del projecte bàsic, els projectes de construcció, l'execució i la direcció de les obres i el manteniment de la nova estació, així com la creació d'un nou pas de ciutat sota la via del tren i una plaça adjacent per garantir-hi l'accessibilitat. El document també regula el futur manteniment de les dues instal·lacions. Berasategui va explicar que el conveni ja ha estat aprovat per la Comissió d'ADIF, demà serà aprovada per l'Ajuntament, i el vistiplau definitiu l'haurà de donar el ministeri d'Hisenda de l'estat a causa de la despesa pressupostària que suposa. La regidora també va detallar que el pressupost previst per la redacció dels projectes és de 460.000 euros, dels quals el projecte del pas de ciutat serà finançat per l'Ajuntament i la part de l'estació serà finançada per ADIF. Aquesta proporció es manté pel que fa als 10,27 milions d'euros previstos per a l'execució de les obres.

Tots quatre representants de la Comissió d'Infraestructures van coincidir en la necessitat d'una estació ferroviària al sud de la ciutat ja que és una zona de creixement arran dels diferents serveis que s'hi troben, com l'hospital, la universitat o el Tecnoparc. Llauradó va recalcar que es tracta d'una «infraestructura estratègica per al creixement, la mobilitat i el desenvolupament de l'activitat econòmica de la ciutat», en sintonia amb els plans de transformació de la zona del Carrilet i el sud de Reus. Martín va coincidir en la necessitat «d'un accés al transport ferroviari» arran del desplegament «d'una nova centralitat al municipi». La vicealcaldessa va incidir en què, amb aquest projecte, l'Ajuntament torna a refermar el seu compromís amb la mobilitat sostenible a través de l'ús del transport públic. En aquesta línia, l'acord entre ADIF i l'Ajuntament s'emmarca en la voluntat d'ambdues entitats de facilitar la coordinació per promoure l'ús del transport públic i el desplaçament a peu.

L'alcalde va insistir que «aquest projecte de ciutat és fruit del consens, la coordinació entre administracions i la planificació», ja que aquesta infraestructura al sud de la ciutat respon a una demanda de fa més d'una dècada la qual es va iniciar durant el mandat de l'alcalde socialista Lluís Miquel Pérez.

Està previst que les obres de l'estació comencin d'aquí a un parell d'anys, i que es finalitzin el 2025. Actualment ADIF ja ha publicat les licitacions per a la redacció dels projectes.

tracking