Diari Més

L'aeroport de Reus torna a rebre passatgers britànics després d'una aturada

Augmenta l'afluència de turistes britànics coincidint amb el relaxament de les restriccions sanitàries

Imatge de passatgers d'un avió aterrat ahir a l'aeroport de Reus provinent d'East Midlands.

L'aeroport de Reus torna a rebre passatgers britànics després d'una aturadaJoan Carles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'aeroport de Reus torna a recuperar totes les connexions amb el Regne Unit després que l'aerolínia Ryanair cancel·lés la majoria de vols el passat 1 de juliol arran de les restriccions per covid-19 imposades pel Regne Unit, les quals dificultaven la mobilitat als seus ciutadans.

El primer vol provinent del Regne Unit de la temporada d'estiu d'enguany va ser amb passatgers de l'aeroport de Londres Stansted el passat 1 de juny. Aquesta ruta ha estat l'única que la companyia ha mantingut durant aquestes setmanes en les quals es van aturar les operatives amb altres aeroports britànics.

Aena tenia programades pel dia d'ahir un total de 489 operacions arreu de l'estat, entre elles també arribades de passatgers britànics a l'aeroport de Reus, multiplicant d'aquesta manera per tres les de fa una setmana. Aquests fets han coincidit amb l'exempció de quarantena per als viatgers que arribin a Espanya, en una jornada que molts britànics han anomenat «dia de la llibertat», ja que s'han aixecat moltes restriccions. Entre aquestes limitacions eliminades figura l'obligatorietat de fer quarantena en tornar d'un país amb una incidència elevada de casos de covid, com és Espanya, per totes aquelles persones que hagin rebut la pauta de vacunació completa, tot i que les proves seguiran sent obligatòries tant abans com després del viatge. La coincidència d'aquest alleujament de restriccions per part d'ambdós països ha afavorit la recuperació de totes les rutes a l'aeroport de la Costa Daurada des del passat dia 16 de juliol i pretén contribuir a la reactivació de l'activitat econòmica i turística del país.

Incertesa en la programació

Des d'Aena han alertat, però, que les rutes de totes les aerolínies a qualsevol aeroport són «força canviants» arran de les restriccions dels països on operen conforme a la seva situació sanitària. Ara per ara, la companyia Ryanair ofereix seients per a les següents rutes des de l'aeroport de Reus: East Midlands, Londres Stansted, Birmingham, Manchester, Liverpool i Southend. L'aerolínia Jet2 tornarà a oferir rutes a Bristol, Belfast, Manchester, Newcastle, Glasgow, East Midlands, Leeds-Bradford i Birmingham a partir del 29 de juliol. Totes aquestes destinacions s'ofereixen amb diferents regularitats.

tracking