Diari Més

Laboral

La plantilla de Villablanca de Reus no arriba a cap acord i farà vaga indefinida

L'empresa, malgrat apropar postures, no ha pogut fer una oferta salarial «justa» als treballadors

Façana de l'edifici principal del centre Villablanca, que pertany al grup Pere Mata de Reus, amb residències i centres de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental. Imatge del 22 de maig del 2018

grup Pere Mata, trastorn mental, Villablanca, psiquiatria, usuari, centre, robòtica, residènciaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plantilla de Villablanca Serveis Assistencials, a través de la qual el Grup Pere Mata ofereix diferents serveis, convoca una vaga indefinida en no arribar a un acord amb l'empresa. Davant aquesta situació, els treballadors abandonaran definitivament la mediació del departament de Treball amb l'empresa davant la negativa d'aquesta última de fer una oferta d'augment salarial conforme a l'augment de les tarifes aplicat en els darrers anys.

La decisió d'anar a la vaga en cas que no es resolgués aquest conflicte favorablement per als treballadors va ser presa durant l'assemblea de la plantilla a principis del mes de juliol. Els treballadors porten negociant des de 2018 una millora salarial amb l'empresa, any en el qual Villablanca els va oferir un augment de l'1,15%. Claudio Parodi, president del Comitè d'Empresa, va explicar que els treballadors van rebutjar les diferents ofertes en matèria salarial fetes durant aquests tres anys per Villablanca perquè no les consideraven «justes». L'última oferta va ser d'un augment de l'1,9%, la qual tampoc va ser acceptada per la plantilla, ja que els preus pels serveis realitzats «han augmentat, de mitjana, en un 2,6%».

En les dues últimes setmanes semblava que Villablanca Serveis Assistencials estava fent esforços per «apropar postures amb les demandes dels treballadors», millorant l'oferta salarial respecte a les anteriors vegades. Parodi va considerar que l'abandonament de la «posició intransigent» de l'empresa en la reunió de dijous 8 de juliol va ser a causa de la «pressió» a la qual es va veure sotmesa, però va assegurar que en la reunió de la setmana passada «vam tornar a xocar en el mateix punt d'on no és possible avançar».

Les dates estan per confirmar

Parodi ja va avançar després que se celebrés l'assemblea, que la via de la vaga i les mobilitzacions seria «l'escenari més probable després de tres anys de negociació que no han portat enlloc», i així ha acabat sent. Per aquest motiu, tot i que els treballadors volien evitar la convocatòria de la vaga deixant-la com a última opció, el president del Comitè d'Empresa va explicar que «ja hem demanat la vaga», però va insistir que «no depèn de nosaltres quan fer-la», ja que estan a l'espera de reunir-se amb el departament de Salut per negociar els serveis mínims. Parodi també va avançar que durant els pròxims dies la plantilla anunciarà les mobilitzacions que faran per reivindicar unes millors condicions salarials.

tracking