Diari Més

Plaseqta

Pellicer reclama que s'instal·lin sirenes d'avisos als barris del sud de Reus dins el marc del Plaseqta

«Reus està dins dins l'àrea d'influència de la química i exigim el dret a sentir-nos i a estar segurs», ha asseverat

Pellicer, acompanyat de la regidora de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez.

Pellicer reclama que s'instal·lin sirenes d'avisos als barris del sud de Reus dins el marc del PlaseqtaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Reus està dins l'àrea d'influència de la indústria química, i exigim el dret a sentir-nos i a estar més segurs». L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha comparegut aquest dijous, 15 de juliol en roda de premsa per valorar l'actualització del Plaseqta que el Govern de la Generalitat va presentar ahir en una jornada amb alcaldes del territori. Pellicer, acompanyat de la regidora de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, ha considerat «incomprensible» que el Govern no atengui la petició de Reus d'instal·lar sirenes d'avisos a la població als barris del sud de la ciutat.

L'alcalde ha destacat que una part de Reus està en zona de intervenció del Plaseqta, i que pràcticament tot el terme municipal està en zona de alerta; i ha definit d'«incomprensible» que el pla d'emergències disposi sirenes en tota la zona de intervenció, menys en aquella que correspon al terme municipal de Reus.

Pellicer ha afegit que comparteix els criteris expressats pel conseller d'Interior en la reunió amb els càrrecs electes de proximitat, coordinació i sensibilització en la gestió del Plaseqta, però que no pot compartir «el significat al terme 'prioritat' que ahir va fer servir el conseller. Si realment el Plaseqta fos una prioritat del Govern de la Generalitat, hi destinaria els recursos necessaris». I ha afegit: «El document no preveu la dotació de recursos suficients per millorar la seguretat del territori per tal d'oferir una resposta correcta i immediata davant els riscos a que està exposat».

tracking