Diari Més

Veïnal

Allau de crítiques per la detenció a Reus d'una jove que volia rescatar un gall

La noia va ser deixada en llibertat amb càrrecs durant la matinada d'ahir i està a l'espera de ser citada pel jutjat

Imatge extreta de la gravació de la detenció dilluns al vespre.

Allau de crítiques per la detenció a Reus d'una jove que volia rescatar un gallCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dilluns a la nit els Mossos d'Esquadra van procedir a detenir una jove de 24 anys, veïna de la ciutat, després d'haver-se enfilat a la coberta d'uralita d'un pàrquing per rescatar un gall. Un dels testimonis va pujar una gravació del final de l'actuació policial a Twitter, la qual ha desfermat una allau de crítiques per part d'altres usuaris de la xarxa social. En aquesta gravació es veu com tres agents dels Mossos redueixen a la jove per emmanillar-la i, de fons, se senten comentaris d'alguns veïns donant suport a la jove. El testimoni que va gravar els fets va assegurar a Diari Més que «la van ficar al cotxe amb les mateixes males maneres» i van tancar la porta amb una puntada de peu «despectiva» per emportar-se-la a comissaria. Segons van relatar els veïns, el gall «que va causar aquesta situació» es va escapar diumenge d'una de les cases que donen al pati interior en qüestió, a la zona del Carrilet.

Dilluns al vespre els veïns van veure com una noia intentava pujar al sostre d'uralita «en molt mal estat» segons el testimoni. Va assegurar que els veïns van intentar dissuadir-la de pujar, ja que consideraven que podia prendre mal, però ella va seguir intentant-ho.

Al lloc dels fets s'hi van desplaçar tres patrulles de la Guàrdia Urbana, tres dotacions dels Mossos d'Esquadra i els Bombers de la Generalitat després de ser avisats per un veí. Fonts policials van relatar que els Bombers van estar conversant amb la noia durant una hora intentant convèncer-la que estava en perill i, quan van aconseguir que baixés de la coberta del pàrquing, la noia «estava molt alterada, oposava resistència i va agredir als agents, arribant a causar-li ferides a la cara a un d'ells». El testimoni va explicar que, en baixar del sostre, la jove seguia parlant amb un dels bombers i dos agents dels Mossos la van intentar agafar per les mans del que «ella es va intentar desfer», però va assegurar que «tot seguit la van estampar contra el terra per posar-li les manilles».Finalment, els agents van detenir a la jove cap a les 21.30 h. Se li van imputar càrrecs per atemptat i resistència contra l'autoritat, desordres públics i desobediència als agents. A les 4 de la matinada d'ahir va ser deixada en llibertat amb càrrecs a l'espera de ser requerida de presentar-se davant del jutjat, segons van informar fonts policials.

El testimoni va denunciar que «l'actuació policial va estar, un cop més, desproporcionada» i va lamentar que tractessin així a «una noia que estava allà per un gall». Altres usuaris de Twitter van sumar-se a qüestionar la «proporcionalitat» dels agents compartint la gravació. El testimoni va recalcar que les imatges del video mostren a la jove al terra «per segona vegada», ja que «després d'emmanillar-la, la noia s'aixeca, caminen poques passes, fa un gir estrany, i cauen al terra de nou». Va assegurar que «tot i que al final del vídeo no es veu», un dels agents dels Mossos hauria donat una «patada a l'esquena de la jove».

tracking