Diari Més

Un grup de 31 estudiants de fisioteràpia de la URV estan atrapats a Malta fins al 12 de juliol

Denuncien l'abandonament per part de les autoritats i consideren «una vergonya» no poder tornar a casa malgrat estar vacunats

Dues de les graduades en fisioteràpia de la URV a l'habitació de l'hotel d'on no poden sortir.

Un grup de 31 estudiants de fisioteràpia de la URV estan atrapats a Malta fins al 12 de juliolCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de 31 estudiants recentment graduats de Fisioteràpia de la Universitat Rovira i Virgili es troben atrapats a Malta després que cinc persones que van viatjar al mateix avió, tot i no ser del seu grup, donessin positiu en covid. Sheila Maetzu, jugadora del Reus Ploms de bàsquet i una de les fisioterapeutes atrapades a Malta, ha denunciat que aquests cinc positius no portaven una PCR negativa tal com exigeix la llei maltesa per entrar al país, sinó que es van fer la prova en arribar a l'aeroport de l'illa.

El grup de fisioterapeutes va arribar dissabte 26 de juny a Malta on van estar fent turisme fins aquest dimarts, quan «en baixar per a fer una excursió, la recepcionista ens va venir a dir que no podíem sortir de l'hotel perquè cinc passatgers del nostre l'avió havíen donat positiu, i com se'ns considera contacte estret, estem confinats». Des d'aquest moment els 31 graduats es troben confinats en habitacions de tres persones a l'espera de rebre més informació. Maetzu ha explicat que tot el grup es va fer les PCR necessàriesa través de la privada per poder viatjar, pagant 100 euros per cada prova, per «fer les coses bé». A més ha assenyalat que durant el vol van portar doble mascareta (FFP2 i quirúrgica) i que 29 dels 31 fisioterapeutes estan ja vacunats. La jugadora del Reus Ploms ha denunciat que «és una vergonya que no puguem tornar estant vacunats, amb una PCR negativa i fent tot el que se'ns demanava, estem com segrestats aquí». A més ha denunciat que «hi ha gent que anava al mateix avió i que no estan confinats».

Incertesa en un país desconegut

El grup s'ha trobat totalment abandonat per part de les autoritats malteses i l'Ambaixada Espanyola. «Cap autoritat sanitària ens ha notificat la situació, no se'ns ha fet cap PCR» ha explicat Maetzu. A la incertesa per la situació sanitària i la quarantena de 14 dies a la que els obliguen, se li afegeix la càrrega econòmica, ja que «a dia d'avui no tenim cap resposta, només sabem que el govern de Malta no s'encarregarà de les nostres despeses». L'Ambaixada Espanyola ha dit «estar tramitant» la seva situació, però els ha traslladat que «és molt complicat que sortim abans del dia 12 de juliol perquè Malta és un país amb moltes restriccions i molt estricte».

«No tenim ni idea de res» ha lamentat Maetzu al mateix temps que ha expressat la seva preocupació pel que pugui passar quan necessitin alguna cosa de fora de l'hotel, ja que no tenen cap contacte a l'illa. Les persones amb les quals han estat parlant són totes a Espanya, ja que a cadascun dels estudiants els ha contactat la seva respectiva comunitat autònoma. A més «ens han dit que ens hem de canviar d'hotel, però no ens han aclarit en quines circumstàncies, ni quan, ni on, ni com». «No tenim cap informació de què passarà d'ara endavant, només sabem que volen que ens confinem fins al 12 de juliol» ha afegit.

En principi els 31 fisioterapeutes tornaven divendres 2 de juliol, i «ara ens diuen que ho hem d'allargar deu dies i a sobre pagant nosaltres». Maetzu ha explicat com aquesta quarantena, la qual consideren injustificada, ha capgirat tots els seus plans, ja que «moltes persones començaven a treballar a la tornada del viatge, moltes altres teníem campus i concretament una amiga i jo teníem una boda a la qual desgraciadament no arribarem».

tracking