Diari Més

Reus celebra el dia gran de la Festa Major

L'encesa de la Víbria, el Drac i el Ball de Diables van acomiadar ahir unes festes de Sant Pere marcades per les restriccions sanitàries

Imatges dels actes de l'últim dia d'una Festa Major de Sant Pere marcada per l'emoció del retorn de molts actes tradicionals i les mesures sanitàries.

Reus celebra el dia gran de la Festa MajorJoan Carles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les tradicionals matinades a càrrec de diferents grups de grallers de la ciutat van despertar als reusencs pel dia de Sant Pere. Aquestes matinades van anar seguides dels avisos pirotècnics des de l'Ajuntament i el Toc de Festa des del campanar anunciant l'inici del festiu de la ciutat. Durant tot el matí la prioral de Sant Pere va restar oberta per a la veneració, devoció i pregària del bust reliquiari. A la tarda s'hi va celebrar el solemne ofici concelebrat presidit pel Monsenyor Joan Planellas Barnosell, arquebisbe de Tarragona, amb l'acompanyament musical de l'Orfeó Reusenc i l'orgue de la prioral. A continuació la imatge de Sant Pere va recórrer la nau central portada pels Cavallers del Sant Sepulcre, amb l'acompanyament musical d'una formació tradicional i l'orgue i de l'Escolania, Cor Jove i Capella de Cantors del Sant Crist de la Sang. Durant la professó les campanes van repicar amb el Toc General. Quan la imatge de Sant Pere va arribar a l'altar major, es va procedir a desar la imatge a l'urna amb les tres claus que custodien l'alcalde, el prior i un dels preveres de l'Arxiprestat, fins a la vigília de Sant Pere de l'any vinent. Seguidament es va fer una mostra de pirotècnia. La passada de grups festius de la ciutat pel carrer de la Festa es va repetir en tres ocasions durant el dia d'ahir per tal de poder arribar al màxim de reusencs possibles, tot i que les entrades gratuïtes necessàries per accedir-hi portaven dies exhaurides. Malgrat això, les persones que hi van poder assistir van gaudir emocionats del seguici que l'any passat no es va poder celebrar. La festa de Sant Pere d'enguany va acabar ahir a la nit amb l'encesa de la Víbria, el Drac i el Ball de Diables.

Malgrat aquest punt final a aquesta Festa Major marcada per l'emoció del retorn dels actes tradicionals i les mesures de seguretat, els reusencs podran seguir gaudint tota la setmana d'actes i activitats programades en el marc festiu i cultural. Avui dimecres a les 18 h. al jardí de la biblioteca Xavier Amorós hi haurà la lectura de contes d'estiu amb Marta Cochs. A les 18.30 h. es projectarà la pel·lícula Two for the road (Dos a la carretera) a la sala Emili Argilaga del Centre de Lectura en versió original. A les 19.30 h. es celebrarà una conferència titulada La Casa Navàs, una simfonia decorativa dirigida per Lluís Domènech i Montaner, a càrrec de Mireia Freixa, catedràtica emèrita del Departament d'Història de la UB, i Teresa Sala, professora titular d'Història de l'Art i doctora per la UB. Demà dijous 1 de juliol a les 18 h. es projectarà l'òpera Tannhäuser, de Richard Wagner, dins el cicle El Liceu visita Reus, a la sala Emili Argilaga del Centre de Lectura. Divendres 2 de juliol a les 20 h. Tornavís Teatre representarà l'obra Les qui venen amb mi al teatre Bartrina per la qual serà imprescindible adquirir una entrada gratuïta prèvia.

Imágenes de los actos del último día de una Fiesta Mayor de Sant Pere marcada por la emoción del retorno de muchos actos tradicionales y las medidas sanitarias.

Reus celebra el dia gran de la Festa MajorJoan Carles

Imatges dels actes de l'últim dia d'una Festa Major de Sant Pere marcada per l'emoció del retorn de molts actes tradicionals i les mesures sanitàries.

Reus celebra el dia gran de la Festa MajorJoan Carles

tracking