Diari Més

Animals

Reus, escola de gossos campions

El Club Agility Neo Reus es consolida com a club de referència en aquest esport a Catalunya

Diversos membres del Club Agility Neo de Reus amb els trofeus aconseguits enguany.

Reus, escola de gossos campionsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'agility és un esport que té el seu origen al Regne Unit. Inspirat en els concursos hípics de salts, consisteix a fer passar un gos per un recorregut d'obstacles en un ordre concret, en el mínim temps possible i amb les mínimes penalitzacions. El gos competeix acompanyat del seu guia, que el pot anar animant, però sense tocar-lo. A Catalunya hi ha una vintena de clubs on es practica aquest esport, i un dels que està aconseguint més bons resultats és a Reus. Es tracta del Club Agility Neo, un projecte que va néixer fa uns set anys i que ja està plenament consolidat, amb una quarantena de socis, vint-i-cinc dels quals participen habitualment en campionats.

El logotip del club és la silueta del Neo, el gos de raça Schnauzer del Gerard Barberà, president i fundador del club: «És el primer gos que vaig tenir i amb ell vam guanyar sis campionats de Catalunya seguits», explica Barberà. Ara, el Neo ja està retirat i el gos estrella és Beauty, un Border Collie que entrena la seva dona Míriam.

«Aquest és un club molt familiar», assegura el Gerard. Hi tenen tres pistes d'entrenament homologades i diversos tècnics que ofereixen cursos d'iniciació per aquelles persones que estan interessades a iniciar-se en la pràctica d'aquest esport. Fins a Reus s'hi acosten parelles de gos i guia vingudes d'indrets com Montblanc, Vila-seca, Valls, Cambrils o Tarragona. «Aquest és un esport que està obert a tota mena de gossos, sense distinció de races, encara que algunes, com la Border Collie o l'Schnauzer solen tenir unes condicions físiques òptimes», explica el Gerard. El club de Reus forma part de la Federació Catalana d'Agility i també de l'espanyola i ha arribat a competir en campionats mundials. Les dues grans competicions catalanes són la Lliga i la Copa Catalunya. En el cas de la primera, hi ha tres divisions: la d'Honor, Primera i Segona. Enguany, el Club Agility Neo ha aconseguit molts bons resultats tant en una com en l'altra, consolidant així una trajectòria que ja fa uns anys que va per bon camí, tot i ser un club encara jove. Així, s'han proclamat campions de la divisió d'honor en la categoria estàndard i també per equips, a més d'aconseguir segones i terceres posicions en altres categories.

Gerard Barberà i el seu gos Neo.

Reus, escola de gossos campionsCedida

tracking