Diari Més

Els grups festius de Reus tornen al carrer com a protagonistes de la vigília

Aquest dimarts els reusencs podran tornar a gaudir de tres exhibicions del seguici per acomiadar la Festa Major de Sant Pere d'enguany

Passada dels grups festius de la ciutat al carrer de la Festa en la vigília de Sant Pere.

Els grups festius de Reus tornen al carrer com a protagonistes de la vigíliaJoan Carles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El plat fort de la vigília de Sant Pere va ser la passada de grups festius de la ciutat al carrer de la Festa, el qual els ganxets van viure amb molt d'entusiasme després d'un any de pandèmia. El Ball de Diables va ser l'encarregat d'obrir el seguici, seguit de la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, el Bou, els nanos, la Mulassa, els gegants, el Carrasclet, el Ball de Sederes, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l'Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l'Orfeó Reusenc, l'Àliga i una actuació dels Xiquets de Reus. Petits i grans van poder gaudir d'un ambient festiu malgrat les restriccions que han marcat aquesta Festa Major. Però aquesta tan sols ha estat la primera passada, ja que es tornarà a repetir avui, dia de Sant Pere, a les 11 h., 17.30 h. i 20.30 h., sempre que s'hagi adquirit una entrada gratuïta prèvia per tal de garantir el control de l'aforament.

La vigília de Sant Pere va ser anunciada ahir a les 9 h. amb els campaners de la ciutat fent repicar de forma manual el tradicional Toc de Festa del campanar, tot i que per segon any no va poder anar acompanyat de la sortida en cercavila dels gegants de Reus. Al migdia la Banda de la festa Major va amenitzar el vermut a la Bassa de Mas Iglesias amb versions de les peces musicals del seguici. Al vespre es va dur a terme la tradicional encesa de la Teiera al peu del campanar en record del foc i la llum de les teieres en dies de festa, seguida pel solemne ofici de Completes durant el qual es va obrir l'arca de l'altar major, on es guarda durant tot l'any el bust reliquiari de la imatge de Sant Pere, amb tres panys. Les claus que obren l'urna són custodiades durant tot l'any pel prior, l'alcalde i un dels preveres de l'Arxiprestat. La vigília va acabar amb diferents concerts i un sopar popular.

Últim dia de Festa Major

La festivitat de Sant Pere ve repleta d'actes per fer sentir la Festa Major a tots els ganxets. Com és habitual, Reus despertarà avui a les 8 h. amb matinades tronades, seguides a les 9 h. de 29 avisos pirotècnics des de l'Ajuntament. Entre les 9.30 h. i les 14 h. la Prioral de Sant Pere romandrà oberta per a la veneració, devoció i pregària del bust reliquiari de Sant Pere, llevat de les hores de culte (10 h. i 12.30 h.). A les 18.30 h. s'hi celebrarà el solemne ofici concelebrat, amb l'acompanyament musical de l'Orfeó Reusenc i l'orgue de la prioral, seguit per la professó solemne, amb la imatge de Sant Pere. Aquesta recorrerà la nau central portada pels Cavallers del Sant Sepulcre, amb l'acompanyament musical d'una formació tradicional i l'orgue i de l'Escolania, Cor Jove i Capella de Cantors del Sant Crist de

la Sang. Un cop arribi a l'altar major, es desarà la imatge a l'urna amb les tres claus fins l'any vinent. Posteriorment els reusencs podran gaudir d'una mostra de pirotècnia. A banda de les tres passades de grups festius de la ciutat al carrer de la Festa, a les 22.30 h. l'encesa de la Víbria, el Drac i el Ball de Diables al carrer de la Ginesta posarà punt final a la Festa Major d'enguany.

tracking