Diari Més

Equipaments

El futur Centre Cívic Gregal de Reus s'obrirà a la ciutat amb una plaça entre els carrers de Castellvell i de Gaudí

L'edifici també recuperarà l'aire industrial de l'espai

Imatge virtual del projecte del nou centre cívic Gregal de Reus.

El futur Centre Cívic Gregal de Reus s'obrirà a la ciutat amb una plaça entre els carrers de Castellvell i de GaudíAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus ha aprovat el projecte bàsic del futur centre cívic Gregal, un nou equipament que es construirà a l'antiga nau magatzem de vins del Palau Boule, al barri de Niloga, i que forma part del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Natural de Reus.

La previsió del govern municipal és licitar properament el contracte per a la redacció del projecte executiu del centre cívic, i licitar les obres de construcció de l'equipament, amb càrrec al pressupost municipal de 2022.

El nou centrecívic donarà servei a la zona compresa entre el barri Niloga, el carrer Ample, la carretera de Castellvell, el parc de Sant Jordi, la plaça de la Llibertat, i la zona del carrer de Doctor Robert i carrers adjacents.

Per assolir aquest objectius, el projecte bàsic proposa, entre altres, recuperar l'aire industrial en la imatge exterior de la nau, com a recordatori de l'esplendor que va tenir a l'època l'empresa del comerciant de vins, el Sr. José Boule (1860). AL mateix temps també s'obrirà una nova plaça a la cantonada dels carrers de Castellvell i de Gaudí, que genera l'accés principal al centre cívic i un nou accés al col·legi.

D'altra banda, també es remodelaràl'entorn del carrer Castellvell: s'ampliaran lesvoreres, es reduiràl'espai viari amb un sol carril de circulació lenta i s'executaràa la cruïlla amb el carrer de Gaudí una zona elevada de pas prioritari de vianants.

tracking