Diari Més

Medi ambient

Empreses reusenques competiran per la millor iniciativa ecològica

Les empreses adherides al Pacte Medi Ambient advoquen per un model de producció sostenible

Un acte a la Cambra de Comerç de Reus.

Empreses reusenques competiran per la millor iniciativa ecològicaCambra de Comerç de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidoria de Medi Ambient i Recursos Humans de l'Ajuntament ha fet pública la convocatòria per a la I Edició dels Premis pel Medi Ambient Ciutat de Reus que es celebrarà aquest 2021. Aquesta iniciativa té com a finalitat reconèixer públicament les millors accions empresarials per minimitzar l'impacte ambiental negatiu de la seva activitat productiva. Les empreses candidates al premi han d'estar adherides a la plataforma Medi Ambient Ciutat de Reus i haver implementat alguna bona pràctica com a manifestació del seu compromís amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en el període 2020-2021.

Cada empresa podrà presentar un màxim de dues bones pràctiques i s'estableixen tres premis en funció de la mida de l'empresa participant, dotat cadascun d'una quantitat de 2.000 euros. Independentment de si són o no premiades, totes les accions seran difoses com a exemple de contribució de la plataforma al compromís de Reus amb el desenvolupament sostenible. El termini de presentació de candidatures serà de l'1 de setembre al 6 d'octubre. El veredicte es farà públic en un acte organitzat entre l'Ajuntament i la Cambra de Comerç el 20 de novembre.

Aquests premis formen part del pla que va anunciar l'Ajuntament al març d'enguany, en què es preveien dos anys d'activitats per implicar al conjunt de la ciutadania en la cura del medi ambient. En aquesta mateixa línia, l'Ajuntament va aprovar divendres passat al ple el Pla Local de Prevenció de Residus. Aquest pla defineix dotze accions per implantar en el municipi fins a l'any 2026. L'objectiu és que el 2023 cada ciutadà generi un 15% menys de residus que el 2010.

Economia circular i verda

Medi Ambient Ciutat de Reus és una plataforma formada per empreses reusenques que reconeixen la seva responsabilitat a l'hora d'aturar el canvi climàtic i els seus efectes. Aquestes empreses, conscients de la necessitat d'un canvi de model productiu, treballen per millorar l'eficiència energètica i material a través de l'optimització de processos. Admeten el gran potencial dels models de producció o prestació de serveis lligats a l'economia verda i circular, ja que permeten generar ocupació i contribueixen a mantenir les empreses al territori, desenvolupant així al desenvolupament local sostenible.

Amb aquest concurs podran demostrar el seu compromís amb el planeta que els proporciona la seva matèria primera.

tracking