Diari Més

Municipal

El ple de l'Ajuntament de Reus aprova el pla que preveu reduir un 15% els residus generats

En total el pla inclou 12 actuacions de prevenció, amb una inversió inicial total de 234.900 euros

Façana de l'Ajuntament de Reus.

Ajuntament de ReusAjuntament Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat de ma nera definitiva aquest divendres, 18 de juny elPla Local de Prevenció de Residus de Reus 2021-2026, el document que actualitza i ampliael Pla Local de Prevenció de residus municipals pel període 2018-2022 i que ja definia la estratègia a seguir en l'àmbit de la prevenció a curt i mig termini. El nou Pla de Prevenció de Residus defineix un sèrie d'accions per a implantar en el municipi en els propers anys que han estat escollides en base a l'actualització del Pla anterior, a criteris de cost econòmic, potencial de prevenció de residus, complexitat d'implementació, etc.

Fruit del conjunt de mesures previstes en el pla, més altres municipals i supramunicipals, s'estima que sobre el 2023 s'assolirà l'objectiu de reducció del 15% en la generació per càpita respecte els valors de l'any 2010. De totes maneres, el document estableix l'objectiu de superar aquest 15% i marca com a fita arribar als 1,15 kg/hab/dia per l'any 2025.

En total, el pla inclou 12 actuacions de prevenció, amb unainversió inicial total de234.900 euros. Entre aquests s'inclou la reducció de gots i vaixelles d'un sol ús en les festes populars i endependències municipals i en actes públics.

Per a cada una de les accions recollides en el pla, es defineixen diversos indicadors per avaluar la seva implantació i els seus resultats.

La prevenció de residus comporta un seguit de beneficis de diferent magnitud i context, entre els quals l'estalvi de recursos naturals, la disminució dels impactes ambientals, la millora de la qualitat de vida, la reducció dels costos de la gestió de residus i els beneficis socials associats. A nivell municipal, els beneficis directes estan relacionats principalment amb l'estalvi de costos que poden comportar algunes actuacions, la millora de l'espai públic i les diferents externalitats socials positives generades per algunes de les actuacions de prevenció (generació de llocs de treball, augment de les dinàmiques socials, etc).

També s'ha aprovat de manera inicial la nova ordenança de sorolls i vibracions

El Ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres 18 de juny de manera inicialla nova ordenança reguladora del soroll i les vibracions al municipi de Reus, adequa el text vigent actualment, del 1999.

L'ordenançaconcreta els instruments jurídics i tècnics d'àmbit municipal, necessaris per prevenir i corregir la contaminació acústica. Té per objectiu donar una resposta adequada a les inquietuds de la ciutadaniavers la contaminació acústica, millorant la seva qualitat de vida, en un procés d'una creixent conscienciació ambiental.

tracking