Diari Més

Entitats

Les obres d'ampliació del Centre de Lectura de Reus finalitzaran l'any vinent

Estava previst que la primera planta, ja edificada, entrés en funcionament el curs 2021-2022, però no ho farà fins al pròxim

La primera planta del nou edifici ja és una realitat.

Les obres d'ampliació del Centre de Lectura de Reus finalitzaran l'any vinentJoan Carles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres d'ampliació del Centre de Lectura quedaran enllestides, finalment, el 2022, i no es podrà utilitzar la primera planta a finals d'aquest any com estava previst inicialment. Això no es deu a un retard en les obres, sinó a un canvi de planificació, ja que no es podrà utilitzar la primera planta del nou edifici fins que no estigui completament acabat.

«La idea inicial era que el curs vinent, el 2021-2022, pogués entrar en funcionament la primera planta del nou edifici, però finalment no podrà ser així», lamenta Pérez, qui argumenta que «hem vist que no era factible donar-li un ús sense que estiguin enllestides la segona i la tercera planta de l'edifici». És per aquest motiu que l'ampliació de l'equipament no entrarà en funcionament fins que no estigui completament finalitzada i es preveu que això sigui al començament del curs 2022-2023.

«Les obres van seguint el seu ritme, ja hem completat el primer pis, tenim fet el forat on anirà l'ascensor i estem començant amb les escales, per després procedir amb la segona i la tercera planta» de les quals disposarà l'ampliació del Centre de Lectura, detalla Pérez. En total, el nou edifici adjacent al principal tindrà un total de 1.000 metres quadrats i l'empresa encarregada de les obres és Coasa.

Aquestes obres del Centre de Lectura han de permetre acollir, en total, més de 400 alumnes que són els que actualment estan inscrits al Centre, i estaven dissenyades en dues fases, la primera, amb un cost aproximat de 500.000 euros i que contemplava tota la primera planta, i una segona en la qual es buscava el finançament de la Generalitat de Catalunya per poder completar la segona i la tercera planta. Cal recordar que en aquesta primera fase l'aportació econòmica va sortir del mateix Centre de Lectura, que va vendre un immoble que no utilitzava per poder finançar el projecte, així com de la Diputació de Tarragona i de l'Ajuntament de Reus.

Malgrat que les obres van avançant, Pérez comenta que «hem tingut algunes dificultats, perquè els carrers del centre són més estrets i ha costat encabir-hi les formigoneres i els camions grans de les obres, fet que ens ha fet alentir una mica la construcció, però afortunadament la cosa va bé».

Segon mandat de Pérez

El passat mes de maig Lluís Miquel Pérez va ser reelegit president del Centre de Lectura de Reus per segon mandat consecutiu, després que no es presentés cap candidatura alternativa dins del període per fer-ho. D'aquesta manera, Pérez estarà quatre anys més al capdavant de l'entitat i encara podrà fer-ho dos més, és a dir, fins als sis anys, tal com permeten els estatuts del Centre, sempre que no es presenti cap altra candidatura que li guanyi les eleccions. En aquest segon mandat, Pérez podrà fer realitat l'ampliació del Centre de Lectura, una de les grans obres que ha de fer créixer l'entitat i obrir-la més a la ciutadania, un dels principals objectius de Pérez des que és president.

tracking