Diari Més

Municipal

L'alcalde de Reus dona cinc dies per retornar una llamborda robada del Mercadal

Les càmeres de seguretat van captar un grup de sis persones prenent una de les pedres de la plaça la matinada de dissabte

Imatge del forat on hi havia la pedra sostreta.

L'alcalde de Reus dona cinc dies per retornar una llamborda robada del MercadalGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Ens han robat una pedra de la plaça del Mercadal», ha denunciat l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. Els fets van succeir la matinada de divendres a dissabte i el batlle ha donat cinc dies per retornar la llamborda robada. Per fer-ho, poden deixar-la en un dels centres de culte de la ciutat fins al pròxim dilluns, 14 de juny.

«Estem parlant de patrimoni, i he de dir que ens sap molt greu que hi hagi aquest vandalisme i incivisme», denuncia el batlle, qui ha afegit que «és una de les pedres emblemàtiques de la nostra plaça del Mercadal i és patrimoni protegit». La pedra que han robat estava situada «al terç sud-est» de la plaça, a l'altra banda de l'ajuntament, i no hi ha cap inscripció –com podria ser on s'encén la Tronada– perquè «és una de les pedres petites que cusen les grans», segons detallava Pellicer, qui afegia que «hi ha dues files de pedres que cusen les grans, una gran és impossible de prendre, en canvi, aquesta la van amagar sota el jersei».

L'alcalde reusenc avisava que «estem revisant totes les imatges, que les tenim, i sabem que estem parlant d'un grup de sis persones que van robar-la a l'1.40 h. de la matinada de divendres a dissabte». Pellicer també ha explicat que ara estan en procés d'identificació, en mans de la Guàrdia Urbana, i seguirà així fins al pròxim dilluns. En cas que els autors del robatori no hagin tornat la llamborda, «farem el que hàgim de fer», ha assenyalat Pellicer. Això podria comportar una denúncia als Mossos d'Esquadra. Amb tot, l'alcalde deia que «ara el que toca és demanar que es retorni. M'he trobat amb moltes coses, però mai que ens robin una pedra del Mercadal».

El govern va adonar-se que havia desaparegut la pedra perquè «una persona va ensopegar amb el forat, i una altra va posar la tanca a sobre». «Qui la va robar no sé quina intenció ni quin objectiu tenia, no sé si respon a una bretolada vandàlica o es tracta d'una altra cosa», recriminava Pellicer, qui ha repetit que vol que tornessin la pedra. Per fer-ho, poden dirigir-se a qualsevol de les esglésies de la ciutat, siguin catòliques o no, ja que aquestes es troben sempre obertes a la ciutadania i preserven l'anonimat. Des de l'Ajuntament confien que retornin aquesta pedra, és per això que «no la reposarem, si dilluns no l'han tornat, n'haurem de fer una, però no es tracta de fer-la, es tracta que retornin la pedra original». «Les pedres del Mercadal no es toquen», etzibava Pellicer, qui argumentava que «és un acte vandàlic contra el patrimoni de Reus, contra la nostra història i identitat». Amb tot, l'alcalde també ha assegurat que si els autors retornen la pedra en aquests cinc dies, «no hi haurà represàlies».

«És part del patrimoni de tots»

Amb tot, des de la Guàrdia Urbana ja s'està treballant en la possibilitat que la pedra no sigui retornada, és per això que «estem fent recerca a les xarxes per si a algú se li ocorre prendre aquesta pedra i també estem fent una cerca per la ciutat per si algú l'ha vist, hem parlat amb bars de la zona i amb els treballadors d'FCC per si algú l'ha vist, però ningú l'ha trobat», ha exposat Pellicer, qui se sent dolgut: «Actes com aquest afecten la sensibilitat de les persones i a la meva també. La plaça del Mercadal forma part del patrimoni de tots».

tracking