Diari Més

Educació

L'INS d'Horticultura i Jardineria de Reus guanya el Catskills de floristeria

El centre reusenc va ser el millor dels sis instituts que van competir en el Campionat de Catalunya

La guanyadora del Campionat de Catalunya, Marina Rosselló, amb la seva composició floral.

L'INS d'Horticultura i Jardineria de Reus guanya el Catskills de floristeriaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Llotja de Reus va acollir ahir el primer campionat Catskills de jardineria i paisatgisme en el qual van participar sis centres de tot Catalunya per guanyar-se una plaça per al Campionat d'Espanya. El campió va ser l'Institut d'Horticultura i Jardineria de Reus, gràcies a la seva alumna Marina Rosselló. Catskills està considerat l'autèntic campionat de Catalunya de formació professional on els alumnes d'ensenyaments professionals d'arreu del territori català competeixen en 38 oficis (skills) relacionats amb els estudis que estan cursant.

Ahir va ser el torn de l'Institut d'Horticultura i Jardineria de Reus, que va actuar d'amfitrió, l'Institut La Talaia de Segur de Calafell, l'Institut Les Salines del Prat de Llobregat, l'EFA Quintanes de Les Masies de Voltregà, l'INS Les Garberes de Castellar del Vallès i l'INS Premià de Mar. Dos alumnes de cada centre van ser els escollits pels professors per a participar en la competició, encara que un d'ells jugava el paper de substitut i només podia participar en cas que el principal no pogués fer-ho a última hora. Una d'aquestes substitutes va ser la Ibet Martínez qui detallava a Diari Més que «els professors ens han escollit per actitud i per les notes que hem anat traient durant el curs» i afegia que «hem estat moltes setmanes entrenant al centre per estar completament preparats per a la competició». L'alumna de l'INS La Talaia criticava que «només pugui participar un alumne per centre, perquè quan hem estat practicant i quan vam fer la prova online, que era com un examen final, ho fèiem en parelles».

Sobre els rivals del seu institut Martínez deia que «hi ha bastant nivell, està quedant una competició molt bonica». Els sis centres catalans de formació professional havien de fer ahir treballs de composició en planta, és a dir, amb una torreta en cistell, un ram de mà, dos centres de taula i un aparador decoratiu, tot seguint la temàtica de Gaudí. «Al matí hem començat preparant el ram de mà, la composició en planta i els dos centres de taula, i a primera hora de la tarda ens han donat un quadre amb una fotografia d'un edifici de Gaudí per fer un aparador que hi lligui», comentava la Ibet Martínez.

«Fa 14 anys l'INS d'Horticultura i Jardineria de Reus vam organitzar el primer Catskills de jardineria, i avui hem organitzat el primer de floristeria», celebrava Albert Ratés, professor de l'institut i cap d'experts de Catskills de floristeria. Precisament, l'alumna d'aquest centre, Marina Rosselló, va ser qui va guanyar aquesta primera edició del concurs i va obtenir un diploma per participar en el Campionat d'Espanya que tindrà lloc entre els mesos de novembre i desembre.

tracking