Diari Més

Empresa pública

Redessa vol un laboratori d'empreses, impulsa el 5G i donarà ús a més terrenys

La societat municipal traça vuit eixos per fomentar el creixement econòmic a la sortida de la pandèmia i promourà els negocis TIC i agroalimentaris

Albert Boronat i Teresa Pallarès, ahir.

Redessa vol un laboratori d'empreses, impulsa el 5G i donarà ús a més terrenysOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de vuit eixos integren el nou full de ruta de Redessa, que la societat municipal tira endavant amb la finalitat de «fomentar el creixement al territori». La regidora d'Economia, Teresa Pallarès, va presentar-los ahir com el pla per «treballar i veure com ens adaptem i ens posicionem» en el context de la pandèmia de la covid, tot mantenint la voluntat «de sempre: estar al costat de les empreses i els emprenedors». Pallarès va comparèixer al costat d'Albert Boronat, nou gerent de Redessa.

El primer eix preveu promoure la innovació en les empreses, «en especial les vinculades als dos sectors estratègics de la ciutat i de la Catalunya Sud: TIC i agroalimentari». Per aconseguir-ho, Redessa posarà en marxa un laboratori anomenat Innolab, orientat a desenvolupar estratègies de foment a transformació i la competitivitat, que disposarà de 30.000 euros i que està vinculat al Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus. També donarà nous usos als espais disponibles. La regidora recordava ahir que el sector agroalimentari aplega 70 empreses al Camp, amb més de 4.000 treballadors. Un altre eix busca desenvolupar un hub centrat en l'àmbit tecnològic i de la nutrició a través d'eines com la Incubadora TIC –que estarà dotada amb 60.000 euros–, propostes de realitat virtual i augmentada que s'ofereixen des de FiraReus o la implantació del 5G amb una antena a l'entorn del Tecnoparc. En aquest aspecte, Pallarès explicava que «cal esperar a la consolidació del nou govern però Reus ja té feina feta perquè s'ha d'anar cap aquí sí o sí». La tercera línia «ampliarà el catàleg de serveis que presta Redessa» i la quarta «potenciarà els esdeveniments fets a mida de les empreses amb opcions personalitzades per al client i cercant productes que generin impacte econòmic i social».

Actualitzar els formats de fires

El cinquè eix se centra en «apostar per fires» que, tal com detallava Pallarès, «en algun moment es va dir que estaven obsoletes però el que s'ha de fer és modernitzar-les i apostar per nous formats, i aprofitar la integració de noves tecnologies a FiraReus i les possibilitats que s'obren en aquest sentit». Seguint el sisè objectiu, «s'activaran nous serveis de softlanding per a les empreses que es vulguin instal·lar a la ciutat, centrant-ne les de l'àmbit TIC en el Tenoparc, que és un parc tenològic». En aquest sentit, es preveu «oferir solucions d'habitatge i mobilitat» i acompanyar en els tràmits.

Finalment, el setè eix contempla «augmentar el parc d'habitatge social de la ciutat construint noves promocions d'habitatge protegit i habitatge dotacional i augmentant la Borsa d'Habitatge de Lloguer Social». I el vuitè vol «implantar nous projectes sobre terrenys i immobles de Redessa que ajudin a desenvolupar el teixit social i empresarial de la ciutat».

Redessa també estrena nova imatge i marca, i homogeneïtza els noms dels centres d'empreses, que passaran a dir-se Redessa Viver (abans Redessa 1, al camí de Valls), Redessa Tecno (el que era Tecnoredessa, a l'edifici del Tecnoparc), Redessa Cepid, Redessa Naus (Redessa 2) i Redesssa Sòl (Redessa 3).

tracking