Diari Més

Seguretat

Les càmeres de vigilància de Reus arribaran a quatre places més a finals d'any

L'Ajuntament ultima els projectes per licitar, en l'últim trimestre, nous dispositius a la Patacada, la Pau, Baluard i Anton Borrell

A la plaça de la Cultura de la Pau s'han col·locat recentment torretes per evitar els partits de futbol.

Les càmeres de vigilància de Reus arribaran a quatre places més a finals d'anyOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera fase del pla de videovigilància de Reus es desplegarà a finals d'any. Fonts municipals precisen que l'entrada en funcionament de les noves càmeres es produirà previsiblement «entre el darrer trimestre de 2021 i principis de 2022». En aquests moments, s'estan ultimant els projectes per licitar el subministrament dels aparells i procedir, després, a la seva instal·lació a la via pública. En concret, es contempla que els dispositius es col·loquin almenys a la plaça de la Patacada, la plaça de la Cultura de la Pau, la del Baluard i la d'Anton Borrell. L'Ajuntament també va adquirir a mitjans del passat 2020 una unitat mòbil autònoma de videovigilància, la qual encara no ha entrat en funcionament i resta pendent que s'imparteixi formació a la plantilla que se'n farà càrrec, segons les mateixes fonts.

«Tal com està tot, i tenint en compte que hi ha la pandèmia, la qüestió és que les càmeres s'acabin posant, ni que sigui a finals d'any», valora el president de l'Associació de Veïns L'Harmonia del Carme, Josep Machado, que espera que el sistema «solucionarà el problema de venda de droga que tenim a la Patacada». Machado recorda que «fa un temps ja se'n van instal·lar unes al carrer del Vent i, la veritat sigui dita, fan la seva feina i han anat força bé». Per això el líder veïnal confia que «la gent estarà més tranquil·la quan n'hi hagi també a la Patacada» on, «ens preocupa la droga perquè és un lloc per on passa molta gent jove, hi ha la facultat i l'institut, i els nois ho veuen i no es pot permetre que cap d'ells acabi enredant-se amb això, no volem que s'empastifin». A la mateixa plaça «també hi ha sorolls a la nit i els veïns, que no són pocs, es queixen», afegeix Machado, que diu que «les càmeres han estat una petició dels mateixos veïns». «Són punts on hi ha conflictes però la policia ha fet diverses actuacions i està fent feina, i cal pensar que amb les càmeres tot pugui millorar», conclou.

El sentiment és similar a la plaça de la Cultura de la Pau, on el president de l'associació de veïns, Víctor Muñoz, apunta que «mentre es col·loquin i realment serveixin per tenir la zona una mica més segura, per nosaltres estarà perfecte». Muñoz constata, amb tot, que «la situació aquí ha millorat considerablement» en els últims temps i que «els joves que generaven problemes van marxar i no hi han tornat». «Des que vam crear l'associació, i amb el tema que hi ha hagut presència policial, estem millor», apunta, però diu que «no cantem victòria, no abaixem la guàrdia, i encara volem les càmeres perquè no volem tornar enrere». El president de l'entitat explica que, en col·laboració amb l'Ajuntament, s'han reubicat alguns elements de la zona de parc infantil i altres es mouran properament, i que s'han posat jardineres de grans dimensions que dificulten, entre altres, els partits de futbol entre joves adults.

«Funcionen i ens ajuden molt»

La regidora de Seguretat, Dolors Vázquez, valora que «les càmeres ajuden a augmentar la sensació de seguretat del veïnat, són un element dissuasiu important en l'àmbit de la seguretat ciutadana i complementen el servei de proximitat de la Guàrdia Urbana. Funcionen molt bé i que ens ajuden molt». «Ara seguim treballant en el desplegament del Pla de Videovigilància, ultimant els projectes per la licitació de la tercera fase», conclou.

tracking