Diari Més

Reus obre un punt de vacunació al CIMIR que injectarà 1.600 dosis a la setmana

S'hi administrarà Pfizer al col·lectiu de 50 a 59 anys, de dimarts a divendres en horari alternat de matí i tarda, i serà un referent al Baix Camp i el Priorat

Les autoritats de l'Ajuntament de Reus i del Departament de Salut visitant el nou punt.

Reus obre un punt de vacunació al CIMIR que injectarà 1.600 dosis a la setmanaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus ha obertavui un punt de vacunació intermedi, habilitat a l'edifici del Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR), amb capacitat per administrar unes 1.600 dosis a la setmana i la possibilitat de doblar la xifra i arribar a les 3.000 si augmenta el ritme d'arribada de vaccins. De moment, s'hi subministra Pfizer al col·lectiu de persones d'entre els 50 i els 59 anys tot i que «a mesura que tinguem disponibilitat d'altres vacunes, no descartem que les puguem posar i que sigui un espai de multivacunació», tal com ha concretat el sotsdirector de l'Agència de Salut Pública de Catalunya al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre, Conrad Casas.

El punt prestarà servei «a tota la demarcació, sobretot a l'àrea preferencial del Baix Camp i el Priorat» i estarà actiu «de dimarts a divendres en horari de matí i tarda alternat». Al CIMIR es treballa, en detall, de 9 a 13 h. o bé de 15 a 19 h. i «si fes falta ampliar la jornada a matí i tarda així ho faríem», ha afegit Casas. S'hi han generat sis apartats de vacunació.

L'espai ha funcionat avui amb un degoteig continu de persones que hi han accedit a través de circuits senyalitzats i amb el suport de Protecció Civil. S'hi operarà amb mitja dotzena de treballadors d'infermeria i també amb administratius, i es contempla l'opció d'acabar doblant el torn, tal com ha detallat Sandra Paixà, la infermera responsable del punt de vacunació.

En relació a la disponibilitat de vacunes, Casas ha expressat que «totes les que ens arriben les estem administrant» i ha dit que «la previsió és que la quantitat, sobretot de Pfizer, es dupliqui al mes de juny». El sotsdirector de l'Agència de Salut Pública al Camp i l'Ebre, que ha apuntat que Reu se suma ara als altres punts desplegats a Tarragona, Calafell i Valls, ha destacat que «la vacunació no solament es fa en aquests quatre llocs sinó que també es continua administrant en tots els centres d'atenció primària i als hospitals, per a aquells malalts que necessiten un seguiment d'atenció». «És aquesta xarxa la que ens permetrà arribar a la immunitat de grup que desitgem», ha subratllat.

Crida a la ciutadania

Al seu torn, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha posat en valor «la col·laboració entre Salut i l'Ajuntament per tal de poder tenir aquest punt de vacunació massiu» i destacava que disposar de l'espai «era important per Reus, una ciutat de 107.000 habitants». El batlle ha fet una crida al conjunt de la ciutadania «perquè es vacunin, que tenim un centre preparat per a això». «Com abans estiguem tots ja vacunats, abans podrem sortir d'aquesta situació complicada», ha conclós.

Sobre els motius que han conduït a ubicar aquest punt intermedi al CIMIR i no a una altra localització, el regidor de Salut, Òscar Subirats, ha expressat que «hem estat treballant molt intensament aquestes setmanes, conjuntament amb el CatSalut per trobar un espai idoni, que havia de ser cèntric per permetre el desplaçament a peu i estar molt ben comunicat perquè és un punt referencial per al Baix i el Priorat bàsicament». A partir d'aquí, «també havia de facilitar un espai d'entrada i recepció, un de vacunació pròpiament i un on s'ha de descansar aquest quart d'hora i que, gràcies al CIMIR, s'ha amenitzat amb fotos antigues per tal que la gent no estigui avorrida i aprofiti per fer cultura de la ciutat».

En aquest sentit, el regidor de Cultura, Daniel Recasens, ha precisat que «es tracta de fons patrimonial que es posa a l'abast». «Fins ara hem dit sovint que la cultura també havia estat remei durant la covid i, en aquests moments, ho és gairebé de manera literal a més de metafòrica; és una bona forma que la ciutadania que hi passi en pugui gaudir», afegia, i ha dit que «per a qui no conegui el CIMIR, aquest és un bon moment i, en tot, cas, agradable perquè sortiran d'aquí vacunats». Reus Transport recorda que hi ha a disposició la L-60 del servei de bus urbà per desplaçar-se al CIMIR. El punt de vacunació que hi havia a Cambrils ha tancat.

tracking