Diari Més

Els gimnasos de Reus se senten «enganyats» amb els ajuts de l'Ajuntament

L'ARCES denuncia «menyspreu» i reclama subvencions vinculades a les dimensions de cada centre

Una imatge d'arxiu d'un centre d'esport.

Els gimnasos de Reus se senten «enganyats» amb els ajuts de l'AjuntamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els gimnasos agrupats en l'Associació Reusenca de Centres d'Esport i Salut (ARCES) lamenten la «manera unilateral» com l'Ajuntament ha impulsat la convocatòria d'ajuts Reactivem Reus a les activitats esportives i educatius en temps de lleure, dotada amb 160.000 euros i que es va presentar a finals de la setmana passada. Critiquen que «s'han canviat els requisits amb els quals s'hi pot accedir, s'ha reduït la quantitat acordada, no s'ha tingut en compte la dimensió de les instal·lacions i sembla que s'ha obert a tots els centres amb els epígrafs 967.1 i 967.2, que en alguns casos corresponen a activitats que no han estat obligades a tancar». El vicepresident de l'entitat, Artur Alabart, lamenta la «manca de diàleg» del govern que, «ens va demanar que ens agrupéssim per tenir un interlocutor amb qui poder tractar els temes d'interès del sector i, després, es va perdre la comunicació». I demana que els ajuts «siguin esglaonats, que s'ajustin a les mides i a la realitat dels centres».

Tal com estan plantejats els ajuts Reactivem Reus, la quantitat a la qual poden optar els beneficiaris és de 1.200 euros. Entre altres requisits, poden optar a les ajudes les activitats que hagin iniciat l'activitat econòmica abans de l'1 de gener de 2020; i que el percentatge d'ingressos s'hagi vist reduït durant el 2020 en un 40% en relació a l'any anterior.

El col·lectiu expressa, a través d'un comunicat, sentir-se «menyspreat, menystingut i enganyat» per l'Ajuntament i recorda que «portem molts mesos negociant i esperant accions que no es realitzen i només veiem que s'esforcen en mostrar-ho als mitjans de comunicació però el resultat és zero». Alabart posa l'exemple de la flexibilització de la taxa de recollida de la brossa, la qual «encara no ens ha arribat» i demana un «canvi de manera de fer les coses» per part del govern i «que parli amb nosaltres abans de tirar-ho tot endavant». En el mateix comunicat, l'ARCES apunta que «la nostra paciència ja ha arribat a la seva fi» i vol «mostrar la nostra situació, que encara és molt precària, amb nombroses restriccions, amb volums de clients reduïts i facturacions, en molts casos, del 50% o fins i tot més baixes». Alabart recorda que l'estiu és un moment de baixada del negoci per als centres d'esport, que confien que podran anar recuperant el ritme a partir del pròxim mes de setembre, així com la confiança plena dels usuaris.

Més controls de la policia local

L'entitat detalla que «les úniques accions portades a terme durant aquests mesos han estat augmentar els controls de protocols de la covid-19 per part de la policia local als centres esportius», una qüestió que «sigui dit de pas, ens sembla totalment correcta, ja que això comporta que els nostres clients poden estar més segurs i tranquils entrenant als nostres centres». L'ARCES destaca «la nostra disconformitat davant d'aquesta situació» i reclama «solucions immediates» ja que «no volem i no podem esperar més».

Fonts municipals consultades expliquen que «la convocatòria d'ajuts respon a les necessitats de diferents sectors afectats per les mesures per fer front a la covid, entre els quals hi ha els gimnasos» i asseguren que «els ajuts s'han treballat de forma conjunta amb els sectors i n'estaven al cas abans d'anunciar-los». Sostenen, igualment, que «l'Ajuntament vetlla per estar al costat de tothom i no deixar ningú a banda».

tracking