Diari Més

Laboral

Carters de Correus de Reus: «Falten mitjans i hi ha zones que es queden sense repartir»

El col·lectiu denuncia, amb una jornada de vaga i una protesta al Mercadal, manca de plantilla i sobrecàrregues, i reclama cobrir les baixes estructurals

mole

Carters de Correus de Reus: «Falten mitjans i hi ha zones que es queden sense repartir»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de carters del servei de Correus a Reus van dur a terme ahir una jornada de vaga convocada per la CGT i es van concentrar a la plaça del Mercadal per denunciar que «la plantilla és insuficient, sempre estem amb sobrecàrregues i, a partir del mes vinent, s'aplica una nova retallada: ens treuen quatre zones de repartiment i així es dobla la feina, perquè la fan els qui queden», explica Pau Pastor, secretari general de la CGT a Correus. «En aquesta situació i amb les mancances que hi ha», lamenta, «no es pot prestar correctament el servei postal universal i no és possible entregar correctament les notificacions; és un deteriorament d'un servei públic i molt necessari». El sindicat apuntava ahir un seguiment del 50% de la vaga.

Pastor assegura que en aquest context, a Correus de Reus «falten mitjans i hi ha dies que es queden algunes zones sense repartir, la ciutadania no rep cartes i tot s'endarrereix» i explica que «amb la plantilla, sospesarem si fem més mobilitzacions a partir d'ara». «No es poden fer retallades a cop de ratolí des d'un ordinador, s'han de fer seguiments i fer les coses ben fetes; hi ha dades que no s'estan tenint en compte i que són molt importants, com ara la pujada de la paqueteria xinesa, que té un protocol diferent i que requereix temps», afegeix el secretari general de la CGT a Correus, que diu que darrerament «ens hem vist abocats a les retallades». Per tot plegat, el col·lectiu reclama a l'empresa «que contracti més efectius, que es cobreixin les vacants estructurals que hi ha i també les vacances, els assumptes propis i tot el que seria normal, i que es deixi de doblar la feina, que tothom té dret a unes condicions dignes».

L'alcalde els rep i analitza el cas

Els treballadors van ser rebuts ahir per l'alcalde, Carles Pellicer, a qui van traslladar la problemàtica que tenen. Fonts municipals apunten que el batlle s'ha compromès a trobar-se amb el cap de sector de Reus per demanar la seva opinió i es farà una carta a la subdelegació del govern, al director de Catalunya i al president de Correus.

tracking